Ismét egy ártatlan civilekkel teli menekülttábort bombázott le Izrael

Több tucat halott és rengeteg sebesült lett az eredménye annak a robbantásnak, amit az agresszív és válogatás nélkül öldöklő Izrael követett el a gázai al-Maghazi menekülttábor ellen.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Dr. Khalil Al-Daqran, a Deir Al-Balah-i Al-Aksza Mártír Kórház ápolási vezetője a CNN-nek elmondta, hogy legalább 33 holttestet látott. Állítása szerint a robbanás oka egy izraeli légicsapás volt – az izraeli hadsereg viszont nem erősítette meg a cnn szerint, hogy valóban célba vették a területet.

Dr. Al-Daqran elmondta, hogy

sok a nő és a gyermek az áldozatok között, s úgy véli, a halálos áldozatok száma növekedni fog.

Az al-Maghazi tábor lakója, Jamal Al Aloul elmondta, hogy épp mélyen aludt, amikor hirtelen „az egész épület ránk zuhant”. Azt mondta, két gyermeke meghalt. Elmondta, hogy nem tudja, ki halt még meg, de sokan voltak még az épületben.

Nem ez volt az első eset, hogy menekülttábort ért támadás a Gázai övezetben a háború kezdete óta, október 31-én a dzsabaliai menekülttáborra mért légicsapást az izraeli hadsereg.

A tábor közelében található indonéz kórház igazgatója azt nyilatkozta, 50 palesztin vesztette életét és 150 sebesült meg a légicsapásokban a tábor területén. Arra nem tért ki, hogy közülük hány civil volt, és hány Hamász katona. A palesztinok által épített alagútrendszer egy része állítólag a tábor alatt húzódik, ami nem indokolja az ártatlan életek kegyetlen kiontását. A Hamász által irányított gázai belügyminisztérium közelebbi adatok megadása nélkül több száz halottat emlegetett, ők azt állítják, hogy lakóházakat is izraeli találatok értek.

Hivatalos palesztin adatok szerint

az övezetben több mint kilencezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek.

Mi Magunk: Hogy harcol a gázai ellenállás?

Izrael-palesztin háború: Gáza lakosai mindennapi életének brutális valósága

(Orientalista – Szent Korona Rádió)