Vádat emeltek a Budapesten embervadászatot tartó antifák ellen

Vádat emelt a februárban történt brutális szélsőbaloldali támadás három résztvevője ellen az ügyészség. A jórészt külföldi terroristák még februárban rendeztek embervadászatot a magyar fővárosban. Az ügyészség fegyházbüntetést indítványozott a vádlottakra.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Három elkövető ellen, a magyar fővárosban történt szélsőbaloldali támadásokkal összefüggésben vádiratot nyújtott be a bíróságra a Fővárosi Főügyészség – közölte a vádhatóság.

Mint írták, a vádlottak egy bűnszervezet tagjaként vettek részt a 2023 februárjában történt budapesti támadásokban, amelyeknek összesen kilenc áldozata volt. 

A vádirat szerint egy német férfi – akit Németországban európai elfogatóparancs kiadásával köröznek – az élettársával együtt, 2017 évtől kezdődően Lipcsében, egy szélsőséges baloldali ideológiával szimpatizáló szervezetet (Hammerbande)  hozott létre, amelynek a vádlottak – köztük egy német férfi már a kezdetektől, valamint később csatlakozva egy német és egy olasz nő – is tagjai voltak.

Hozzátették: a szervezet tagjai egyetértettek abban, hogy a jobboldaliakkal szemben erőszakkal kell felvenni az ideológiai harcot. Ennek megfelelően megállapodtak abban, hogy szervezett támadásokat követnek el általuk kiválasztott, szélsőjobboldali szimpatizánsként azonosított vagy annak vélt, gyanútlan áldozatok sérelmére. Céljuk az volt, hogy a szándékoltan súlyos, akár életveszélyes sérüléseket okozzanak, illetve a váratlan támadás körülményei elrettentő üzenettel bírjanak a hazafias mozgalmak képviselőinek.

Jól szervezettek voltak

A tagok a támadások szervezése során – a lelepleződés elkerülése érdekében – egy darknetes alkalmazáson keresztül vagy személyes találkozók alkalmával egyeztettek egymással. Az elkövetők megosztották egymás között az előkészületekkel, így különösen az utazással, a szálláshelyek biztosításával, a támadás eszközeinek beszerzésével, a helyszín, illetve menekülési útvonalak feltérképezésével kapcsolatos feladatokat – írta az ügyészség, hangsúlyozva, hogy a támadásoknak alaposan megtervezett, pontos, begyakorolt forgatókönyv szerinti menete volt, ami az előre egyeztetett feladatmegosztásban is megnyilvánult. A támadások időtartamát harminc másodpercben határozták meg, amelynek mérése az irányító feladata volt, aki a támadást vezényszavakkal indította meg, illetve állította le, majd ezután a társai menekülésében segédkezett. A figyelő feladata a környezet figyelése, valamint kívülálló személyek beavatkozásának megakadályozása volt, a további tagok pedig a támadás végrehajtói voltak. A támadások során az elkövetők törekedtek az arcfelismerés és a nyomazonosítás meghiúsítására is.

Becsület napja miatt érkeztek

A fentiek szerint megszervezett, 2018. október és 2020. február közötti, németországi támadásokat követően, a szervezet tagjai 2022-ben elhatározták, hogy a németországihoz hasonló erőszakos támadásokat követnek el Budapesten is. A támadásokat a Becsület napja elnevezésű eseményre tekintettel, 2023. február 11. napjára, illetve az azt megelőző, valamint azt követő napokra tervezték.

Ilyen előzmények után a három vádlott, más tagokkal együtt, kifejezetten a budapesti támadásokban való részvétel érdekében érkezett Magyarországra. A németországi elkövetői kör Milánóból érkező tagokkal egészült ki.

Összesen kilencen sérültek meg

Ezt követően, 2023. február 9. és 11. napja között összesen öt támadás történt Budapesten, amelyben összesen kilencen sérültek meg. Az első támadás a Nyugati pályaudvaron, egy vonaton, a második a Fővám téren, a harmadik és a negyedik támadás február 10-én, a Gazdagréti téren, valamint a Bank utcában, az ötödik pedig február 11-én, az I. kerületi Mikó utcában történt.
A sértettek között volt magyar és külföldi állampolgár is. Közülük hatan súlyos, hárman könnyű sérüléseket szenvedtek, azonban többüknél fennállt az életveszélyes sérülések okozásának lehetősége is.

Fegyházat kérnek rájuk

A Fővárosi Főügyészség a vádlottak közül az olasz nőt bűnszervezetben elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, a német férfit és a szintén német állampolgárságú nőt pedig bűnszervezetben részvétel bűntettével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint Magyarország területéről történő, határozott idejű kiutasítást indítványoz.

A rendőrség azonnal nyomozni kezdett

 A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a támadások után közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt rendelt el büntetőeljárást. A BRFK külön nyomozócsoportot állított össze. A nyomozók szerint a sértetteket kizárólag a ruházatuk köti össze, olyan ruhadarabokat viseltek, amiket bárki hordhat, fekete bakancsot vagy katonai, terepmintájú ruhát, amelyek azt sugallhatták a támadóknak, hogy esetleg szélsőjobboldali emberek, akik a kitörés napjára érkeztek Budapestre.

A rendőrök a támadók közül többeket követni kezdtek, és végül a belvárosban fogták el őket: egy német férfit, egy német és egy olasz nőt. Műanyag borítású kalapács, ólommal bélelt gumikesztyű, vipera, gázspray volt náluk. Az embervadászat a hírhedt német szélsőbaloldali bűnszervezet, a Hammerbande módszereivel történt. Ezt igazolja, hogy az elfogottak közül a német férfi több szálon is kapcsolatba hozható a vörös bűnbandával.

A német nő bűnügyi felügyeletbe került, míg férfi honfitársát és az olasz nőt letartóztatta a nyomozási bíró. A bíróság november közepéig meghosszabbította utóbbi két gyanúsított letartóztatását. A német nő pedig február közepéig bűnügyi felügyeletben marad.

Többeket még keresnek

Nyolc ember ellen adott ki körözést a februári Antifa-támadásokkal is összefüggő bűnügyben az ügyészség. A Police.hu-n fellelhető információk szerint ugyanis október 30. óta súlyos testi sértés miatt egy albán, egy szír, két olasz és négy német állampolgárt keresnek.

Rajtuk kívül, ám az üggyel összefüggésben szintén keresnek még hat másik német állampolgárt. Őket már nem sokkal a támadások után körözni kezdtek.

A pedofilügyben még nyomoznak

Ide tartozik az is, hogy a februári támadásokkal kapcsolatban egy magyar nőt is elfogtak. D. Krisztináról azt kell tudni, hogy a Jámbor András vezette szélsőbaloldali Szikra Mozgalom tagja.

A nő egy darabig gyanúsított volt, ám végül nem lehetett igazolni, hogy részt vett az embervadászatban, így megszüntették ellene az eljárást.

Az alibit az élettársa igazolta neki, akinek a laptopján a házkutatások során pedofil tartalmakat találtak. Csaknem háromszáz olyan felvételre bukkantak a nyomozók, amelyeken tizenkét év alatti, köztük két-három éves gyermekek szexuális sanyargatása, megerőszakolása látható.

A lefoglalt adathordozókon pedig hetvenezer olyan pornográf felvételt tároltak, amelyeken láthatóan tizennyolc év alattiak szerepelnek. A férfi, a laptop tulajdonosa a kihallgatása előtt felakasztotta magát. Megkeresésünkre a rendőrség a napokban azt közölte, hogy az ügyben továbbra is folyamatban van a nyomozás, gyanúsítotti kihallgatás ugyanakkor nem történt.

Bemutatjuk a német terroristákból álló Hammerbande tagjait

Pokoli öngyilkosságot követett el a Jámborhoz köthető pedofil antifa

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)