A New York Times szerint sem a palesztinok robbantották fel a saját kórházukat

A megszálló cionisták bosszúhadjárata egyre több civil életét követeli. Vajon elítélik-e az izraelt a folyamatos, egyre súlyosabb háborús bűncselekmények miatt a nyugati országok? Ehhez mit szólsz Novák Katalin? Karácsony Gergely? Kulifai Máté?! És még hosszan lehetne sorolni a cionisták hazai névsorát…

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A New York Times elemezte az izraeliek “bizonyítékait”. 

A The New York Times vizuális elemzése arra a következtetésre jutott, hogy az izraeli és amerikai tisztviselők által bizonyítékként bemutatott felvétel, amely szerint egy eltévedt palesztin rakéta okozta a gázai Al-Ahli arab kórháznál történt halálos robbanást, valami egészen mást mutat.

A videón látható rakéta nagy valószínűséggel nem az, ami a kórháznál történt robbanást okozta. A The Times megállapította, hogy valójában az égen robbant fel, nagyjából két mérfölddel távolabb, és az izraeli-gázai határon aznap este kibontakozó harcok egy független eseménye.

Korábban írtuk:

A cionista propaganda lehallgatott telefonbeszélgetéseket, semmit sem bizonyító műholdfelvételekkel bizonygatja, hogy az Iszlám Dzsihád szervezet rakétája bombázta le a kórházat. Válaszul a Hamász közleményt adott ki.

A Hamász nyilatkozata, amelyben bemutatnak néhány bizonyítékot a gázai kórházrobbantás ügyében:

▪️Nem titok, hogy az IOF néhány nappal ezelőtt több kórházat is megfenyegetett a Gázai övezetben, mindegyik kórházzal  felvette a kapcsolatot és kérte evakuálásukat, valamint a kórházak igazgatóit tette felelőssé a fenyegetések figyelmen kívül hagyásának következményeiért.
▪️A harcok kezdete óta az izraeli hadsereg figyelmen kívül hagyta a polgári és katonai célpontok megkülönböztetésének elvét. Így a bombázás szisztematikusan célba vette a segélyszolgálatokat, a mentőket, az iskolákat, a mecseteket és a templomokat.
▪️Az IOF felvette a kapcsolatot 21 kórház igazgatójával a Gázai övezetben, azonnali evakuálást kérve, tekintettel arra, hogy a kórházak az „izraeli” katonai műveletek földrajzi hatókörén belül találhatók.
▪️2023. október 14-én 20:30-kor az IOF két lövedéket lőtt a Baptista Kórház felé, majd másnap reggel felhívták a kórház igazgatóját, hogy ez figyelmeztető lövés volt az evakuálásra. Az IOF légicsapásai folytatódtak figyelmeztetés nélkül kedd este, hogy végrehajtsák a kórház és a kitelepített ártatlan palesztin civilek menedéket keresői elleni mészárlást.
▪️Közvetlenül a mészárlás után az IOF szóvivője 21:17-kor gyorsan közzétett egy nyilatkozatot az X és a Telegram csatornáin: „Figyelmeztettük a Baptista Kórház és öt másik kórház kiürítését”. Ez a kijelentés egyértelmű állítása ennek a mészárlásnak, és az oldalhoz csatolt „screenshot” kép is dokumentálja, de gyorsan törölte a bejegyzést, miután látta a tömegmészárlás nagyszámú áldozatát, és az arab, regionális és nemzetközi közösségek dühös válaszait.
Később újabb nyilatkozatot tett közzé, amelyben tagadja, hogy ő adta volna ki az első nyilatkozatot!
▪️A támadás előtt és alatt az ellenállási csoportok NEM lőttek ki rakétákat a megszállt területekre, az izraeli szirénák nem aktiválódtak, és az Iron Dome rakétákat sem indították el. Sőt, felderítő drónok tucatjai sem hagyták el a Gázai övezet (365 km2) egét, éjjel-nappal minden centimétert fényképeznek és figyelnek. Ha a mészárlás az ellenállás rakétáinak köszönhető, ahogy azt a megszálló állam hamisan állítja, miért nem mutatnak egy képet az állításaikról⁉️
▪️Az izraeli megszálló entitás azt állította, hogy ezt a mészárlást az Iszlám Dzsihád által indított rakéta okozta.
Azonban kíváncsiak lennénk, hogyan tudták azonosítani és megkülönböztetni az ellenállási frakciók rakétáit közvetlenül a kilövés után?▪️Az IOF katonai rendszere dokumentálja és rögzíti az összes műveletüket nap, óra, perc és másodperc bontásban, és minden korábbi alkalommal a médiáikban megjelentek, hogy bejelentsék vagy tagadják a mostani esetnél sokkal kevésbé súlyos mészárlásokat, tehát mi késztette őket több várakozásra, 4 órával a tragédia után, hogy kijelentették a ártatlanságukat hamisítás, hazugság és megtévesztés forgatókönyveibe szőve?

▪️Nyilvánvalóan ismert, hogy az ellenállás rakétái kissé „primitívek”, és nem rendelkeznek azzal a pusztító erővel, amely egyszerre több száz embert megöl. A korábbi és a jelenlegi összecsapások története során pedig egyetlen ellenálló rakéta sem okozta az „izraeli” halálesetek tizedét se!

▪️Az egyetlen videójelenet, amely a robbanás pillanatát dokumentálja, felfedi, hogy a becsapódás látványa és a robbanás hangja megegyezik más „izraeli” bombákkal, ami kétségtelenül bizonyítja, hogy izraeli a rakéta eredete!

▪️A kórházak elleni szándékos támadás a Nemzetközi Büntetőbíróság egyes cikkelyeinek értelmében háborús bűn!

Ennek megfelelően a Hamász hivatalosan felszólítja a Nemzetközi Büntetőbíróság ügyészét, hogy az Alaptörvény 6. cikkében foglaltaknak megfelelően indítson nyomozást a népirtó háború keretei közé tartozó bűncselekmény ügyében!
Ezek a véres cselekmények az izraeli megszállási entitás tagadó politikáján is alapulnak, mivel tagadják a palesztin nép létezését.
Kétségtelen, hogy a büntetlenség táplálja a bűnözést, és a bűncselekmények kivizsgálása az emberek védelmének egyik módja. Továbbá, ha jogi és bírósági válaszra van szükség, mindenekelőtt az erre a bűncselekményre adott válasznak humanitáriusnak és globálisnak kell lennie. Az ilyen cselekedeteknek sokkolniuk kell a világ lelkiismeretét, különben nem lenne többé megbízható nemzetközi közösség, ha az izraeli megszálló kormány szabadon dönthetne kórházak bombázásáról!

2023. 10. 18. 10:20 A bombázás előtti órák

2023.10.18. 09:10 – Az izraeli hadsereg szóvivője elismerte, hogy ők bombáztak le a kórházat, de azt állítja, hogy csak a kórház melletti garázst vették célba, nem magát a kórházat.

Egy  megrendítő sajtótájékoztató


Bizonyítékok és cáfolatok:

Ez történt az éjszaka (18-ára virradóan):

Megszállt településeken (Tulkarm, Jenin és Nablus, Kelet-Jeruzsálem) tűzharcok robbantak ki a megszállók és a palesztinok között hajnal 2 órakor.

Jordániában, Ammanban és Libanonban, Bejrútban százezres tömegek tüntettek. Bejrútban a francia nagykövetség épületét megdobálták, az amerikai nagykövetség kapuját felgyújtották.

Bagdadban megtámadták az USA nagykövetséget (ami valójában egy hatalmas katonai támaszpont).

Isztanbulban a külső kerítését áttörték az izraeli nagykövetségnek, egy Mc’Donaldsot szétvertek. A tömeg megpróbált betörni a kurecki amerikai katonai bázisra.

Németországban csendes mécsesgyújtással, Svédországban felvonulással tiltakoztak.

2023.10.17.

23:30 A Hezbollah holnapra kihirdette az Izrael elleni példátlan düh napját.

23:15 Az izraeli hadsereg lelőtt egy fiatal palesztin férfit Ramallahban a kórház szétlövése miatt kitört tüntetésen.

22:40 A Hamász szerint a nép nem tűrheti a történteket

A Hamász mozgalom külhoni vezetője, Khaled Meshaal az arab és az iszlám nemzetek jelképeihez, tudósaihoz, valamint a különböző országokban és színtereken működő erők és mozgalmak vezetőihez intézett közleményeiben és megszólításaiban arra kéri a nemzetet most és azonnal, hogy tegyen közvetlen lépéseket és mutasson haragot mindenhol, és demonstráljon a cionista entitás nagykövetségei előtt, és ne várja meg a holnapot. Ez sürgős válasz a gázai „baptista” Nemzeti Kórház elleni szörnyű cionista mészárlásra.

22:35 Kórház mellett ENSZ iskolát is lebombáztak az Izraeliek

Legkevesebb hat halálos áldozata és több tucatnyi sebesültje van az ENSZ egyik gázai iskoláját ért légitámadásnak – közölte kedden az ENSZ palesztinokat segélyező ügynöksége (UNRWA). Philippe Lazzarini, az UNRWA főbiztosa arról tájékoztatott, hogy az al-Maghazi menekülttáborban található iskolájukat érte találat az övezet központi részén. A támadásban több tucatnyian megsebesültek, köztük a szervezet személyzetének tagjai is, az iskolában pedig súlyos szerkezeti kár keletkezett. Hozzátette: a sérültek száma valószínűleg emelkedni fog. A főbiztos felháborítónak nevezte az iskola elleni támadást, mert az meglátása szerint jól mutatja, mennyire nem veszik figyelembe a civil lakosság megkímélésének kötelezettségét. “Gázában már nincs biztonságos hely, még az UNRWA-létesítmények sem azok” – szögezte le. A szervezet közlése szerint az eltalált iskolában legalább négyezer ember keresett menedéket.

22:30 Pakisztán is Izraellel szemben

„Felszólítjuk a nemzetközi közösséget, hogy tegyen sürgős lépéseket Gáza izraeli bombázásának és ostromának, valamint az izraeli hatóságok által az elmúlt napokban büntetlenül elkövetett tetteinek az azonnali befejezésére” – mondta a pakisztáni külügyminisztérium.

22:25 Irán az Izraellel való kapcsolat megszakítására szólítja fel az arab országokat

Az iráni kormány szerdát gyásznappá nyilvánította az egész országban; határozottan elítéli a Gázai övezet egyik kórháza elleni támadást, felszólítja a muszlim országokat, hogy szakítsák meg Izraellel való kapcsolatukat, és hívják haza nagykövetekiket.

22:23 – Mosakodnak a cionisták.
Izrael hivatalos Twitterén jelent meg az IDF jelentése, ami szerint a pusztítást a gázai Al-Ahli Arabi baptista kórházban az Iszlamista Dzsihád terrorista szervezet okozta, amikor rakétákat lőtt ki Izrael felé, és a rakéták a kórház közelében haladtak el. Az X-re kiraktak egy videót, amiből nem derül ki semmi…

22:18 – Libanonban az amerikai nagykövetséghez is megindultak a tüntetők.


22:16 – A Jordán király „mészárlásnak” és „háborús bűnnek” nevezte a gázai kórházi bombázást

22:00 –  Szaúd-Arábia is határozottan elítéli a gázai kórház lebombázását.

21:52 – Ankarában békésebb a tömeg.

21:47 – A Hamász elengedné a túszokat.

A Hamász tisztségviselője szerint a túszokat akár egy órán belül szabadon engedhetik, amennyiben Izrael teljesíti a feltételeket. Hozzátette: jelenleg nincs biztonságos hely a túszok szabadon bocsátására.

A túszul ejtett izraeli katonák szabadon bocsátásáért cserébe a Hamász tisztségviselője szerint Izraelnek szabadon kell engednie az izraeli börtönökben fogva tartott összes palesztint és Gáza bombázását azonnal fel kell függeszteni.

A Hamász-tisztviselő azt is állította, hogy az Egyesült Államok és Izrael már ismeri a civil túszok szabadon bocsátására vonatkozó feltételeit, mert a militáns csoport több arab ország vezetőjével folytatott beszélgetése során felfedte azokat.

21:46 – Egyiptom „a leghatározottabban” elítélte a gázai kórház elleni izraeli légicsapást [a másik fél által meg nem erősített – a szerk.], amely több száz palesztin halálát okozta, mondván, hogy a nemzetközi közösségnek sürgősen be kell avatkoznia az ilyen jogsértések megállítása érdekében.

Trudeau kanadai miniszterelnök szerint törvénytelen egy kórház megtámadása. Trudeau szerint a Gázából érkező hírek lesújtók.

Ez szörnyű és elfogadhatatlan – fogalmazott a kanadai miniszterelnök.

21:45 -Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője arról ír, hogy a szervezet határozottan elítéli az észak-gázai al-Ahli kórház elleni csapást. A palesztin hatóságok szerint közel ötszáz halálos áldozata van a támadásnak.

Az első jelentések több száz halálos áldozatról és sebesültről szólnak. A civilek és az egészségügyi ellátás azonnali védelmére, valamint az evakuálási parancs visszavonására szólítunk fel – írta.

21:44 – Mahmúd Abbász lemondta a Biden elnökkel tervezett találkozót a gázai kórházat ért csapást követően – közölte egy magasrangú palesztin tisztségviselő.

Abbász a tervek szerint II. Abdalláh jordániai királyhoz és Abdel Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökhöz csatlakozott volna a szerdán a jordániai Ammánban tartandó csúcstalálkozón.

A MAGAS RANGÚ TISZTVISELŐ SZERINT ABBÁSZ AZÉRT MONDTA LE A TALÁLKOZÓT, HOGY ÍGY TILTAKOZZON EGY GÁZAI KÓRHÁZAT ÉRT ÁLLÍTÓLAGOS IZRAELI LÉGICSAPÁS ELLEN, AMELY A HAMÁSZ EGÉSZSÉGÜGYI TISZTVISELŐI SZERINT TÖBB MINT 500 EMBER HALÁLÁT OKOZTA.

21:43 – Oroszország és az Egyesült Arab Emírségek kezdeményezte az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását október 18-a reggelére a kórházbombázás miatt.

21:42 – Az USA továbbra is biztosította Izraelt a támogatásáról…

21:40 – Jelenleg Egyiptomban, Jordániában, Libanonban, Tunéziában, Szíriában, Törökországban és Palesztinában (megszállt területek) vannak Izrael-ellenes tüntetések.

21:34 – Libanonban is tömegtüntetések törtek ki Izrael ellen: követelik, hogy Izrael elpusztítását.

21:32 – Isztambulban megtámadták az izraeli nagykövetséget. Izrael felszólította állampolgárait, hogy hagyják el Törökországot.

21:27 – Jeruzsálemben is lövöldözés tört ki. Vélhetően a tiltakozókat lövik a cionista megszállók.


21:26 – Halott csecsemők, gyermekek a lebombázott kórházban (ez valóban megtörtént…)

21:21 – Amman (Jordánia) megtámadták a cionista nagykövetséget.

21:18 -Kolumbia felszólította az izraeli nagykövetet, hogy hagyja el az országot.

21:05- Jordániában és Törökországban az izraeli nagykövetségekhez tüntetéseket jelentettek be.

20:55 – Zsidó pofátlanság: A megszállók cinikus válasza az a kórház lebombázására, hogy ők szóltak, hogy ürítsék ki ezt és másik 5 kórházat még….

20:52 – Ciszjordániában tüntetések robbantak ki: a palesztinok kivonultak az utcákra, a cionista megszállók tömegbe lőttek Jeninben. Tüntetések robbantak ki (kövesd az SZKR telegramot) Jeruzsálemben, Hebronban is.

 

 

Előzmények:

A Hamász által vezetett egészségügyi minisztérium közlése szerint legalább 500 (azóta 800 és fokozatosan nő az áldozatok száma – a szerk.) ember halt meg, amikor egy izraeli légicsapásban megsemmisült az al-Ahli baptista kórház jelentős része a Gázai övezetben. Az izraeli hadsereg annyit közölt lakonikusan, hogy vizsgálják az esetet. Gázavárosban sokan a kórházakban húzták meg magukat, hogy elkerüljék a bombázásokat. A minisztérium kedden arról is beszámolt, hogy az izraeliek egy ENSZ által működtetett iskolát is eltaláltak, ahol pedig 200 embert halt meg.

Erdogan szólalt meg elsőként: A nőket, gyermekeket és ártatlan civileket kezelő kórház elleni támadás a legalapvetőbb emberi értékeket nélkülöző izraeli támadások legújabb példája. Felszólítom az egész emberiséget, hogy cselekedjen a Gázai övezetben elkövetett példátlan brutalitás megállítása érdekében”

 

(Washington Post, AlJazeera nyomán Szent Korona Rádió)

Izrael, a világ legerőszakosabb és legtörvénytelenebb állama