Az izraeli védelmi miniszter felvázolta a haditervüket

Yoav Galant izraeli védelmi miniszter háromfázisú háborús tervet vázolt fel, amely szárazföldi inváziót ír elő a Gázai övezet ellen. A lépésekkel végleg elüldözhetik az eddig kitartó palesztinokat is. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Joáv Gallant izraeli védelmi miniszter elmondta, hogy a cél a Hamász infrastruktúrájának megsemmisítése a Gázai övezetben, amely a militáns csoport október 7-i, 1400 ember halálát okozó dél-izraeli támadásának kiindulópontja volt.

Izrael az első fázisban van, amely több ezer légicsapást foglal magában a Gázai övezetben. Gallant elmondta, hogy a szárazföldi erők bevonulnak a Gázai övezetbe, hogy véget vessenek a Hamász uralmának, amit kisebb intenzitású erőfeszítések követnek majd az “ellenállási zónák” felszámolására

– mondta.

“Új biztonsági rendszer jön”

Gallant a Külügyi és Védelmi Bizottság ülésén kijelentette, hogy miután Izrael felszámolja a Hamászt, lemond a Gázai övezetért való felelősségről, és új biztonsági rendszert hoz létre.

“Október 7-e az a nap, amely elindította a Hamász megsemmisítésének folyamatát”

– mondta Gallant, hozzátéve, hogy a háború három szakaszra oszlik majd, amelyek közül az első egy csapásokkal, majd taktikai manőverekkel végrehajtott katonai hadjárat, amelynek célja az lesz, hogy meggyilkolják a terroristákat és megrongálják az infrastruktúrát a Hamász megsemmisítése érdekében. Ezt követően a harcok alacsonyabb intenzitással folytatódnak.

A hadjárat végső szakasza “egy új biztonsági rendszer megteremtése lesz a Gázai övezetben, Izrael felelősségének megszüntetése az övezet életéért és egy új biztonsági valóság megteremtése Izrael polgárai számára.

Beni Ganz: hosszú és nehéz háború lesz, ez csak a kezdet

Beni Ganz, a nemzeti vészhelyzeti kormány szűk hadikabinetjébe belépő, Nemzeti Tábor nevű centrista párt elnöke szerint hosszú és nehéz háború vár Izraelre – jelentette a helyi média pénteken.

“Tudom, hogy a bizalmatlanság és a megtörtség érzése a jellemző. De hiszek az izraeli felébredésben, a hadseregben, a Sin Bet belbiztonsági szolgálatban, a rendőrségben, a Moszadban és az összes vészhelyzeti és segélyszervezetben”

– nyilatkozta Ganz a szombati ünnepnap kezdete előtt.

“Hiszek a hősökben, akik körülvesznek minket, és akiket lassan felfedeznek. Hiszek az izraeli társadalomban. Azt kérem, gondoljunk magunkra, mert a saját érdekünkben indulunk ebbe a háborúba”

– hangsúlyozta a közvélemény-kutatások szerint Izrael jelenlegi legnépszerűbb politikusa.

“Történelmünk egyik meghatározó eseményének a kezdetén járunk, melyben feltárul az izraeli szolidaritás nagyszerűsége. Kemény és hosszú háború lesz”

– zárta szavait Beni Ganz.

Véleménydiktatúra: Betiltják Izraelben az al-Dzsazírát

A palesztin-izraeli háború globális gazdasági együttműködésekre is hatással van

(Kurucz.info nyomán Szent Korona Rádió)