Kátrányos helyzetű családok balhéztak Szombathely főterén

Sokan tartózkodtak szombaton a szombathelyi Fő téren, amikor egy rúgást követően egyre többen gyűltek össze, hangosan kiabálva, majd rendőrök érkeztek.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Valószínűleg ismét a rivális családok találkoztak Szombathely Fő terén, eme pillanatot hangos kiabálással, lökdösődéssel és sikítozással koronázták meg. A legtöbb szemtanúnak fogalma sem volt arról, hogy mit lát, igyekeztek messzebb kerülni az eseményektől.

Zárójeles megjegyzés: egy idős asszony fejcsóválva megjegyezte a kiabálás kapcsán, hogy “a Glamour-napok kihozza az emberekből az állatot”. Zárójel bezárva.

Volt, aki megmutatta, hogy kik vettek részt a csetepatéban. Odamentünk az asszonyokhoz, akik elsőre azt mondták, hogy semmilyen “balhé” nem volt, később viszont hozzátették, hogy két embert elvittek a rendőrök, akik szerintük nem léptek fel kellő erővel.

A rendőrség épülete előtt aztán a Nyugat újságírói találkoztak az egyik károsulttal, egy fiatal nővel. Ő elmondta, hogy már napokkal korábban is megfenyegették a másik családból, hogy “p###án lesz rúgva”. Szombaton egy születésnapra készülve indult bevásárolni a Fő térre, amikor találkozott a fenyegetőző férfivel, aki némi szóváltást követően részben beváltotta a fenyegetést és combon rúgta a nőt, akinek az idősebb hozzátartozója próbált segítséget hívni, mielőtt elfajulnak a dolgok.

Az asszony is bekapcsolódott a beszélgetésbe, aki hozzátette, hogy senki nem ment segíteni nekik. Ekkor hívták a családfőt, de így tehetett a másik fél is, mert rövid időn belül mindkét oldalról többen érkeztek a térre és egyre nagyobb lett a hangzavar.

A megrúgott nő segítségére érkező családtagja felelősségre akarta vonni a rúgót, aki mellett már az apja is ott volt, de eközben oldalról ököllel arcon ütötték. A rendőrség két embert állított elő a térről. Úgy tudjuk, hogy ők aznap távozhattak a kihallgatásuk után.

Mivel a beszélgetésünk során többször szóba került bosszúra való utalás, ezért nyomatékosan arra kértük a jelenlévőket, hogy ne tegyék meg azt, amit terveztek. Ne üljenek fel a provokációnak és ők se provokálják a másik felet. Ne indítsanak élő adásokat, amiben felhergelik magukat és ne reagáljanak arra, ha őket szidalmazó Facebook-, vagy TikTok live-okba futnak.

Nincs cigánybűnözés? “Lájvozás” közben hergelte a rendőröket, elfogták…

(Nyugat nyomán Szent Korona Rádió)