Kína a palesztin nemzet jogaiért szólalt fel

Peking fokozza diplomáciai szerepvállalását a tűzszünetre és a kétállami megoldáson alapuló béketárgyalásokra való felhívások sorával.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Kína közel-keleti megbízottja az elmúlt napokban magas rangú izraeli és palesztin hatósági tisztviselőkkel is beszélt.

Wang Yi kínai külügyminiszter a palesztin nemzet törvényes jogainak megvalósítására szólított fel a közel-keleti konfliktussal kapcsolatban a válság szombati kezdete óta először nyilvánosan tett megjegyzést.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának pénteken tartandó rendkívüli ülése előtt tett megjegyzései Kína elmúlt napokban eszközölt közvetítői erőfeszítéseinek részét képezik, és a közel-keleti megbízottja a konfliktus mindkét oldalának vezetőivel is beszélt.

Wang csütörtökön telefonon beszélt Celso Luiz Nunes Amorimmal, Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök főtanácsadójával, aki a kínai külügyminisztérium szerint azt tanácsolta, hogy a Biztonsági Tanács ülésére kerüljön sor.

Csütörtökön a közel-keleti ügyekért felelős különmegbízott, Zhai Jun szintén tűzszünetre szólított fel, ami Kína első nyilvános kapcsolatfelvétele volt Izraellel a Hamász támadása óta.

Nem, nem és nem fejezett le a Hamász gyerekeket – Fact check

Kína: Önálló Palesztinára van szükség

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)