Palesztináért imádkozik az első muszlim UFC bajnok

Khabib Nurmagomedov, dagesztáni és Hamzat Csimajev csecsen MMA harcosok félreérthetetlenül fejezték ki támogatásukai Palesztinával szemben, a bajnok még egy imát is közzétett az önmagukat megvédeni képtelen emberekért.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Hétfőn a dagesztáni születésű korábbi könnyűsúlyú bajnok Khabib Nurmagomedov, aki első muszlimként nyerte el a címet, 35 millió Instagram-követőjével osztott meg egy posztot, amelyben egy ima szerepelt Allahhoz, hogy védje meg azokat, akik nem tudják megvédeni magukat. Az üzenet emojiként felemelt nyitott tenyereket – az iszlámban a könyörgés gesztusa -, a palesztin zászlót és egy szívet tartalmazott, de más tartalmat nem közölt.

A Csecsen Köztársaságban született és jelenleg Svédországban élő orosz MMA-sztár, Hamzat Csimajev szintén csak grafikai elemeket tartalmazó támogató üzenetet posztolt. Az orosz média által megosztott képén Palesztina földjének körvonalai, a palesztin zászló és az ó-jeruzsálemi Al-Aksza mecset rajza szerepelt.

Izrael a Hamász palesztin fegyveres csoport által a múlt hétvégén végrehajtott támadás és túszejtés miatt hajtott végre kegyetlen megtorló akciót. A hadserege teljesen blokád alá vette a Gázai övezetet, ahol a szervezet hatalmi bázisa található, elzárva a kétmillió lakosától az áramhoz vagy a vízhez való hozzáférést. Az izraeliek kinyilvánított célja a Hamász “terrorista infrastruktúrájának” teljes megsemmisítése a térségben.

Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője és az orosz muszlim közösség befolyásos személyisége nyomást gyakorolt Izraelre, hogy gyakoroljon önmérsékletet.

“Hozzanak létre egy koalíciót, és szólítsák fel azokat, akiket barátoknak neveznek, Európát és az egész világot, hogy [az izraeliek] ne bombázzák a békés polgárokat a militánsok elpusztításának ürügyén” – mondta hétfőn a muszlim nemzetek vezetőihez fordulva.

A konfliktus kiemelkedik a térség más fellángolásai közül, mert “valami nagyobbá válhat”

– figyelmeztetett Kadirov.

Az orosz kormány elítéli a civilek elleni erőszakot, függetlenül attól, hogy ki követi el azt. Vlagyimir Putyin elnök kedden azt mondta, hogy a válság az Egyesült Államok kudarcos diplomáciájának bizonyítéka. Úgy vélte, hogy Washington soha nem foglalkozott a palesztin nép alapvető érdekeivel.

Erdogan kellemetlen kérdéseket vetett fel az Izraellel kialakult helyzetről

Dugin: Ha az ördög civilizációja a te oldaladon áll, akkor valamit rosszul csinálsz

(Oroszhírek – Szent Korona Rádió)