Na kik rekedtek Izraelben? Hát persze, hogy hitgyülis cigányok, Kis Grófo családtagjai is köztük vannak.

Ceglédi, 120 fős roma turistacsoport 87 tagja rekedt Izraelben, a tel-avivi Ben-Gurion repülőtéren – a nemrég kitört szabadságharc miatt. Az érintettek nagy része a Ceglédi Hit Gyülekezet tagjai, akik egy izraeli nemzeti ünnepre, a sátoros ünnepre érkeztek a Szentföldre, a keresztények felvonulására. Reméljük, hogy a judeokeresztény szekta gyakrabban visz majd cigányokat Izraelbe, kár, hogy most is csak ennyien mentek ki.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Frissítés: Kis Grófo családtagjai is a reptéren vannak

A fideszes politikusokkal jó viszonyt ápoló Kis Grófo testvérei, családtagjai és barátai is Izraelben rekedtek – derül ki a cigány „zenész” vasárnapi Facebook-posztjából.

„Én bízom benne és hiszek benne,hogy Magyarország mèg a mai nap tud lépni annak érdekében ,hogy a magyarországi kint rekedteket haza hozza épségben !” – írta tört magyarsággal az aggódó Kis Grófo.

Korában írtuk:

Ifj. Rostás-Farkas György, a Roma Szeretetszolgálat elnöke arról beszélt az rtl.hu-nak, hogy 20-30 turista még pénteken hazatért, de 87-en Izraelben ragadtak, esti járatukat törölték és nem tudni, mikor juthatnak haza Magyarországra. Sokan nem tudnak már élelmet és vizet sem venni maguknak, mert elfogyott a pénzük. A konzulátus munkatársa azt mondta a bajbajutottaknak, hogy saját magukról kell gondoskodniuk, holott sokan már a repülőjegyüket sem tudják megvásárolni.

Rostás-Farkas azonnal hívásokat kapott kollégáitól, amikor eszkalálódott a konfliktus, hiszen nem tudták, hogy mit tegyenek: a szállodában kellett maradniuk, nem mehettek ki az utcára sem. Ezután felvette a kapcsolatot a tel-aviv-i magyar nagykövetséggel, hogy minél előbb védelmet biztosítsanak a bajbajutott turistáknak, és hogy minél előbb hazaszállíthassák őket. A konzulátus képviselője kiment hozzájuk a helyszínre, ahonnan rendőri-katonai kísérettel elvitték őket a reptérre. Hozzátette, a konzulátus szállást próbál biztosítani számukra. Mint mondta, jelenleg mindannyian a reptéren tartózkodnak, – biztonságban – azonban az esti járatukat törölték, emiatt sokan kétségbeestek.

Miért támogatjuk a palesztinokat, és miért nevezzük szabadságharcnak a jelenlegi felkelést is?

Palesztin szabadságharc – Ez történt a szombati napon

(Ceglédi Panoráma nyomán Szent Korona Rádió)