Szíria kártérítést követel az Egyesült Államok által ellopott olajért

Szíria felhívta a nemzetközi közösség figyelmet arra, hogy Washington és az Egyesült Államokkal kapcsolatban álló terrorista csoportok folyamatosan fosztogatják természeti erőforrásait – írja az Orosz Hírek. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Ez áll a szíriai külügyminisztérium közleményében, amelyet az ENSZ Biztonsági Tanácsának küldtek el – jelentette a SANA hírügynökség.

“DAMASZKUSZ KÖVETELI, HOGY VESSENEK VÉGET AZ ILLEGÁLIS AMERIKAI KATONAI JELENLÉTNEK SZÍRIA TERÜLETÉN, VONJÁK FELELŐSSÉGRE AZ AMERIKAI KORMÁNYZATOT AZ OLAJ- ÉS GÁZSZEKTORBAN OKOZOTT KÁROKÉRT, ÉS KÖTELEZZÉK KÁRTÉRÍTÉS MEGFIZETÉSÉRE AZ ELLOPOTT OLAJKINCSEKÉRT” – KÖZÖLTE A SZÍRIAI KÜLÜGYMINISZTÉRIUM.

A minisztérium adatokat is idézett, amelyek szerint 27,5 milliárd dollárra becsülik az ország olajágazatának veszteségeit az Egyesült Államok bűncselekményei miatt.

Korábban a szíriai külügyi tárca azt közölte, hogy az Ethan Goldrich helyettes külügyminiszter-helyettes által vezetett amerikai küldöttség látogatása az ország északkeleti részén a szuverenitás súlyos megsértése.

Damaszkusz: Az Egyesült Államok erői felelősek a katonai eszkalációért Kelet-Szíriában

(Orosz Hírek nyomán Szent Korona Rádió)