A háború közben is jutott idő a szórakozásra: születésnapi városi ünnepséget és Prideot tartottak Ukrajnában

Az orosz-ukrán háború mellett is jutott idő Ukrajnában arra, hogy szórakoztassák az embereket. Odessza városában születésnapi ünnepséget tartottak, ahol különböző programok várták az érdeklődőket. Emellett Harkivban megrendezték az éves aberrált felvonulást, aminek legfőbb célja a háborúban harcoló buzeráns katonák jogaira való figyelem felhívása volt.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Odessza: diszkó hangulat

A város évfordulója alkalmából össznépi szórakozásra került sor az ukrán kikötővárosban, Odesszában. A videofelvételeken izzófűzérekkel feldíszített utcák és az azokon sétáló emberek láthatók. A szórakozóhelyek fedett pavilonjai, valamint az utcai kávézók jól megteltek. Táncoslányok valamint egy rockzenekar lépett fel a tér közepén felállított színpadon.

Harkiv: LMBTQP Pride

Az ukrajnai Harkivban az LMBTQP lobbi az ötödik “KharkivPride”-ot tartotta meg 100 ember részvételével fél órán keresztül, közel két kilométeres távon. A jól ismert biztonsági kockázatok miatt a felvonulást kreatív módon, nem pedig tömeggyűlésként tartották meg.

Ennek során 100 emberi alakot helyeztek el Harkiv központjában,

“egyik oldalát az ukrán zászló színeivel, a másik oldalát pedig a szivárványos zászló színeivel festették meg. Az emberi alakok a felvonulás végén elidőztek. Ezek a “láthatatlan figurák” a Harkivban és egész Ukrajnában élő, szerető és a közös győzelmünk érdekében továbbra is lépéseket tevő LMBTQ embereket szimbolizálják.”

– írta a közösség. A továbbiakban azt írta:

“Az LMBTQ jogok kérdése különösen élesen jelentkezik egy eszkalálódó háború kontextusában: amikor például egy LMBTQ katona, akinek partnere van, nem élvezheti a többi család jogait. Például az, hogy kritikus élet- és egészségi helyzetben nem hozhat döntéseket a partnere helyett, nem látogathatja meg az intenzív osztályon, nem hajthatja végre a végrendeletét, továbbá a fogyatékkal élő partner eltartási és gondozási jogainak hiánya, vagy az, hogy nem örökölheti a vagyonát. A törvény szerint nem kapnak állami támogatást a partner halála után sem, illetve nem tájékoztatják őket, ha a partner megsérült, bebörtönözték vagy meghalt.”

– mondják a szervezők.

Ukrajna nyugati szövetségeseinek az elvárása, hogy nyitás történjen az LMBTQP-mozgalmak irányába

Nemcsak az oroszok ellen, hanem az LMBTQP jogokért is harcol Ukrajna

(Unser Mitteleuropa nyomán Szent Korona Rádió)