Rábólintott a német kormány a kannabisz legalizálására

Minden felnőtt legfeljebb 25 grammot tarthat majd magánál, de előbb még a parlamentnek is szavaznia kell róla – írja a Hvg. Általában a drogosok arra hivatkoznak, hogy az orvostudomány érdeke a legalizálás. Viszont azt elfelejtik, hogy ahogyan az orvosi morfium sem kerül kereskedelmi értékesítésre, úgy a marihuána is maradjon kórházi berkekben, márha igaz egyáltalán a gyógyító hatása. A mi véleményünk egyértelműen az: zéró tolerancia a drogosoknak! 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Legalizálhatják a kannabiszt Németországban, miután a berlini szövetségi kormány szerdán elfogadta Karl Lauterbach egészségügyi miniszter erre vonatkozó törvényjavaslatát – számolt be a Spiegel a dpa hírügynökségre hivatkozva.

A törvényjavaslatot most már csak a szövetségi parlamentnek, a Bundestagnak és a szövetségi tanácsnak, a Bundesratnak kell elfogadnia, mivel az egészségügyi minisztérium szerint a tartományi kamarák jóváhagyására nincs szükség. A tárca arra számít, hogy a törvény az év végéig hatályba lép.

A tervek szerint a hatályba lépést követően a kannabiszt leveszik a kábítószertörvény által tiltott anyagok listájáról, a 18. életévüket betöltöttek pedig legfeljebb 25 grammot tarthatnak maguknál, és legfeljebb három tő kannabisz növényt termeszthetnek. Speciális egyesületekben, úgynevezett kannabiszklubokban a tagok közösen is termeszthetik és terjeszthetik majd egymás között.

A törvényjavaslat bírálói a fiatalok egészségügyi kockázataira, valamint a nyomozók és a bíróságok fokozódó terheire figyelmeztetnek, de a szövetségi kormány szerint a döntés visszaszoríthatja a feketepiacot és a szervezett bűnözést, valamint csökkentheti az esetleges mérgező keverékekből eredő egészségügyi kockázatokat.

A mi álláspontunkat azt hiszem nem kell bemutatni:

 

Kapcsolódó:

Hemzsegnek a gyerekek az Ozora fesztiválon – A nemiszerveiket mutogató drogosok sem zavarják a szülőket

Csövesbánat, csicskagyász: nem lesz se alkohol, se drog a kerecsendi falu- és romanapon

(Hvg.hu nyomán Szent Korona Rádió)