Legalább száz transz férfi jelentkezett a Miss Italia szépségversenyre

Mint ismert, a Miss Italia szépségverseny szervezői bejelentették, hogy a transznemű nőket nem engedik versenyezni. Válaszul több mint 100 transznemű olasz férfi benevezett a versenyre. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A főszervező Patrizia Mirigliani július elején jelentette be a hírt a Radio Cusanóban. A Miss Italia szabályzata kizárja a transznemű nőket, és Mirigliani azt mondta, hogy nem is hajlandó ezen változtatni, illetve az ő szavaival élve:

nem hajlandó “felpattanni a transz aktivizmus csillogó szekerére“.

“Az utóbbi időben a szépségversenyek olyan stratégiákkal próbáltak a hírekbe kerülni, amelyek szerintem egy kicsit abszurdak”

– mondta Mirigliani, utalva Rikkie Valerie Kollé transznemű versenyző nemrégiben aratott győzelmére a Miss Hollandia szépségversenyen. Ő az első transz nő, aki megnyerte a versenyt, és ő lesz a második transz nő, aki indul a Miss Universe versenyen.

“Versenyünk a kezdetektől szabályzatban köti ki, hogy az indulóknak születésüktől fogva nőnek kell lenniük. Valószínűleg azért, mert már akkor is előrelátható volt, hogy a szépség áteshet módosításokon, vagy a nők is áteshetnek módosításokon, vagy a férfiak is válhatnak nővé”

– mondta Mirigliani.

Kollé a hétvégén Instagram-sztoriban válaszolt a hírre.

“Ez annyira szomorú” – írta, és megosztotta a hír linkjét.

“Ahelyett, hogy előre haladnánk, úgy tűnik, hogy csak még hátrébb megyünk“.

Nem ő az egyetlen transznemű személy, aki tiltakozik a friss döntés ellen. Az olaszországi transz férfiak is felvették a harcot.

A transz aktivista Federico Barbarossa a “biológiailag nőnek született” szabályt használja ki a Miss Italia szépségversenyre való nevezéshez. Mostanra már több mint százan csatlakoztak hozzá.

Barbarossa azt mondta, hogy

“van, aki háromfejű szörnyetegként képzel el minket, akik soha nem vágyhatnak arra, hogy megnyerjenek egy szépségversenyt, és még a médiareprezentáció is gyakran olyan narratívákat hoz elő, amelyek fetisizálják a testünket. Ezzel a kampánnyal láthatóvá tesszük a transz embereket“.

“A Miss Italia nemcsak egy szépségverseny, hanem az ország kulturális történelmének része”

– mondta Elia Bonci transz férfi egy olasz újságnak.

“És a transz nők kizárása automatikusan azt jelenti, hogy kizárjuk őket a történelemből. Úgy tesznek, mintha nem is léteznénk.”

Olaszország nem engedi a “transzneműeket” a szépségversenyen indulni – A hollandokkal ellentétben

Az orosz parlament betiltja a transznemű emberek nemátalakító műtéteit

(Vadhajtások.hu nyomán Szent Korona Rádió)