A szlovák elnöki palotára is kitűzték a deviáns zászlót

Szlovákia több városában is zajlottak  pride események 2023 júniusban. A pozsonyi  felvonulás keretében az elnöki palotára is kitűzték a sátáni “szivárvány”zászlót.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A pride a sokszínűség és a befogadás ünnepe, de egyben lehetőség arra is, hogy felismerjük, hogy mindenkinek, legyen hetero vagy #queer, joga van ahhoz, hogy elfogadva, tisztelve érezze magát, és azonos jogokat élvezzen. Senkinek sem kell félnie attól, hogy önmaga legyen. A szeretet vezessen minket, hogy megértsük, mindannyian egyenlőek vagyunk.

A tavalyi Teplaren buzibár elleni elkövetett terrortámadás óta először zajlott pride felvonulás Pozsonyban. A július 22-i eseményen több ezren vettek részt. Silvia Hroncová kulturális miniszter a pride rendezvényen arról beszélt, hogy a sokszínűség mindannyiunkat gazdagítja, és szélesíti a világról alkotott képünket, írja a Paraméter. A politikus szerint az LMBTQP emberek ma sok nehézséggel néznek szembe. „Ismerem személyes élettörténetüket, családi sorsukat, ismerem kivételes munkásságukat, művészi munkájukat, elhatározásukat, hogy itt, Szlovákiában éljenek és dolgozzanak. És tudom, hogy nehéz itt élniük – mert sok akadályt és előítéletet kell leküzdeniük, amelyeknek gyakran ki vannak téve.”

Mária Kolíková volt igazságügyi miniszter a szeptemberi választásoktól vár változást, pártjával négy területen akarnak előrelépést elérni. Bevezetnék az azonos nemű párok élettársi kapcsolatát, jogi védelmet biztosítanának a szivárványcsaládoknak, hangsúlyoznák a kisebbségek társadalmi elfogadását, és hatékony büntetést szeretnének a gyűlöletbeszéd ellen.

Pozsony belvárosában a pride felvonulásra reagálva ismét megtartották a családok menetét is, amely a férfi és nő közötti házasságot hangsúlyozza, a gyermeknevelést és a család fontosságát.

Adófizetők pénzéből végezhetik el a “nemátalakító” műtéteket az amerikai katonákon

 

(Humenonline nyomán Szent Korona Rádió)