2 éven át erőszakolta élettársa unokáját a szombathelyi férfi – 5 és fél év fegyházat kapott

A Btk. szerint 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ha az elkövető a szexuális kényszerítést 14. életévét be nem töltött személy sérelmére követi el. Nos, jelen esetben az áldozat 10 éves volt a feljelentés idejében, azonban 8 éves korától kezdve rendszeresen erőszakolta az elmebeteg, akit 5 és fél évre ítéltek. Ez a büntetés arányos lenne azzal, amit tett?

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Első fokon öt év hat hónap fegyházbüntetésre ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy férfit, aki 2019 februárja és 2021 májusa között több alkalommal molesztálta élettársa nyolcéves unokáját – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség pénteken.

A férfi Szombathelyen együtt élt élettársával, és annak 2010 novemberében született unokájával, akinek a nagymama a gyámja is volt. Amikor a nő dolgozott, a férfi látta el a kislány felügyeletét. Kihasználva, hogy kettesben voltak, éveken keresztül a gyermek tiltakozása ellenére szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette.

A kislány 2019-ben elmondta az édesanyjának a történteket, aki nem hitt neki. Amikor a nagymama megtudta, mit művelt párja, megszakította az élettársi kapcsolatot, és feljelentést tett – ismertette a főügyészség.

A Szombathelyi Törvényszék a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amely során kiskorú nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi – tudatták.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért fellebbeztek, de a fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a férfi bűnös, büntetése megfelelő. Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni – olvasható a közleményben.

LMBTQPedofil férfit tartóztattak le Budapesten – Az abuzált kisfiú csupán 8 éves volt

Vizsgálja a rendőrség, hogy forgattak-e gyerekpornót Jámbor aktivistájának lakásán

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)