Felesleges provokáció a hagyomány ellen: robot “adta össze” az ifjú párt Coloradoban

A ChatGPT nevű mesterséges intelligencia rendszerrel adatta össze magát egy pár Coloradoban a házasság szentségét a lehető legmodernebb formában meggyalázva ezzel. Az hamis esküvőt, amit néhány nap alatt “szerveztek” meg a fiatalok egy 1800-as években épült templomban rendezték. Nem is baj, hogy teljesen érvénytelen az egész házasságkötés, hiszen a deviáns értékrendjeikből következő eltávolodáskor, nem lesz probléma a válás lebonyolításával.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A “szertartást” Colorado államban tartották, ahol érthetetlen módon nem szükséges engedély az esketéshez tehát gyakorlatilag a “házasságok” nagy része teljesen érvénytelen és értelmetlen. A menyasszony tudományhívő édesapja, Stephen Wiench állt elő az ötlettel, a lányának csak rosszat téve ezzel, hogy a ChatGPT-t kérjék fel erre a megtisztelő feladatra. A család elmondása szerint először a robot habozott, hogy elvégezze-e a nagyon emberi feladatot, mivel még annak az információi alapján is a normalitástól idegen döntés volt ez:

„Sajnálom, ezt nem tudom megcsinálni. Nincs szemem, nincs testem, nem tudok megjelenni és levezetni az esküvőtöket.”

Azonban a násznép szépen fokozatosan beletáplálta a botba, hogy adja össze őket, így minden sínre került.

A pár azt is elárulta, hogy az esküvőt spontán, bármiféle előre gondolkodás nélkül, néhány nap alatt szervezték meg, a 30 vendégnek pedig egy mesterséges intelligencia által generált meghívót küldtek ki.

Nem elég, hogy a papi hivatások emberi mivoltának szükségességét nézik semmibe, de a házasság szentségével is úgy bánnak, mintha az a pár döntései alapján bármikor változtatható, módosítható vagy megszüntethető lenne.

Vallásgyalázásra használják a mesterséges intelligenciát

A mesterséges intelligencia egyik “ősatyja” annak veszélyeire hívja fel a figyelmet

(Metropol – Szent Korona Rádió)