Ismételten biztonsági őrt akart késelni a cigány, ezúttal Szombathelyen – Büntetése csupán felfüggesztett (Frissítés)

Szombathelyen az egyik szórakozóhelyről való kitiltásán annyira felháborodott a város egyik legproblémásabb cigány családjának tagja, hogy késsel tért vissza elégtételt venni a vendéglátó egységbe. Az erőszakos kiilleszkedettet elítélte a bíróság.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Garázdaságért és zaklatásért ítélték el a 30 centis késsel támadó cigányt (Frissítés – 2023. 07. 01.)

A Szombathelyi Járásbíróság meghozta a büntetővégzést a 30 centis késsel egy betyársereges biztonsági őrre támadó cigány ügyében. Miután az ügyészség zaklatásért emelt vádat az elkövető ellen, a bíróság végül garázdaságért és erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatásért ítélte el, azonban ez közel sem arányos azzal, ami történt. 1 évnyi szabadságvesztést szabtak ki, a büntetés végrehajtását azonban 2 és fél év próbaidőre felfüggesztették. A kést, mellyel a támadást végrehajtotta, elkobozták. Hozzá kell tenni, hogy a támadó egyébként büntetett előéletű, korábban garázdaságért és ittas vezetésért is elítélték. Az indoklásban is szerepel, miszerint halálosan fenyegetőzve támadt a biztonsági őrre, ami valószínűleg csak azért nem vált tettekké, mivel a sértett azonnal cselekedett, lefogta támadóját.

Zaklatásért emelt vádat az ügyészség (Frissítés – 2023. 04. 11.)

A Szombathelyi Járási Ügyészség vádat emelt az októberben egy Betyársereg tagot – aki az adott szórakozóhely biztonsági szolgálatát látta el – megtámadó cigány ellen. A vád szerint zaklatás vétséget állapítottak meg az ügy esetében, holott az eset jóval súlyosabb volt, 30 centis késsel hadonászva fenyegette áldozatát a támadó.

Korábban írtuk:

“Gyere ki! Leszúrlak mint egy disznót, te kutya!” zengett Szombathely belvárosa vasárnap éjszaka. A balhét egy – a rendőrök által jól ismert – cigány okozta. Indulatának oka a vendéglátó egységből való kitiltása volt, melyre problémás viselkedése miatt volt szükség. Hiába kitiltása, ő mégis megpróbált bemenni, amit megakadályoztak, s ezért tért vissza nem sokkal később, s kezdett a 30 centis késével fenyegetőzni.

A biztonsági szolgálatot a helyszínen a Betyársereg egyik tagja töltötte be, megakadályozta a cigány belépését – aki közben hevesen szúrkált, s vagdalódzott felé -, majd a felszolgálókkal értesíttette a rendőröket. Rátermettségének köszönhetően sikerült kicsavarni a kést a problémás egyed kezéből, s a földre levinnie, majd ott is tartania a rendőrök kiérkeztéig.

A fenyegetőzéshez használt kés

Azóta a népes családtól kapott fenyegetést – nem keveset -, miszerint “el lesz vágva a torkod!” illetve

“kivégzünk téged!”.

Ezúton is gratulációnkat kívánjuk kifejezni a Betyársereg tagja felé, ugyanis felkészültségének köszönhető csak, hogy nem történt nagyobb baj vasárnap éjjel Vas vármegye székhelyén.

11-14 év közötti cigánybűnözők raboltak Kecskeméten

Élőben közvetítette támadását a macsétás cigányasszony

(Gerilla és saját információk alapján Szent Korona Rádió)