Nem indult bomlásnak a négy éve eltemetett apáca holtteste

A Missouri állambeli Gower kisváros váratlan zarándokhellyé vált, miután egy apáca földi maradványai négy évvel eltemetése után sem mutatták a bomlás látható jeleit. Sokan járnak most csodájára a holttestnek.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Emberek százai özönlöttek a Kansas City közelében fekvő városba, hogy megcsodálják Wilhelmina Lancaster nővér holttestét, amit sokan “Missouri csodájának” neveznek.

Lancaster 70 éves korában alapította meg a Mária, az Apostolok Királynője bencés nővéreket. A nővér 2019 májusában, 95 éves korában halt meg. Május 18-án a bencés apácák kiásták alapítónőjük koporsóját, hogy a kolostor kápolnájában lévő oltár alá helyezzék, ahogy az szokás náluk.

Azt várták a rend tagjai, hogy majd csak csontokat találnak, de nagyon meglepődtek, amikor exhumálták a holttestet. Amikor a nővérek teljesen kinyitották a koporsót, megdöbbenve fedezték fel Lancaster holttestét, amelyen szinte semmi jele nem volt a bomlásnak.

Az apácák elmondták, a koporsóba beesett föld elnyomta arcvonásait, de teljesen ép volt a teste, amely kissé nedvesnek hatott. Ezt követően az apácák felemelték Lancaster testét, amely becsléseik szerint 90 kilót nyomott.

A római katolikus egyház az évszázadok során több száz esetet dokumentált romolhatatlan testekről. Úgy tartják, hogy a természetes bomlási folyamatoktól mentes, megőrzött test a szentség jele, de nem feltétlenül teszi az illetőt szentté. Az apácák azonban biztosak benne, hogy Isten keze van a dologban.

A hívő katolikusok pedig tömegesen utaztak Gowerbe, hogy megnézzék Wilhelmina nővér holttestét. James Johnston, a Kansas City-St. Joseph egyházmegye püspöke pedig közleményt adott ki a megmagyarázhatatlan goweri eseményekkel kapcsolatban – írja a New York Post.

“Wilhelmina Lancaster nővér maradványainak állapota érthető módon széles körű érdeklődést váltott ki, és fontos kérdéseket vetett fel. Ugyanakkor fontos, hogy megvédjük Wilhelmina nővér földi maradványainak épségét, hogy lehetővé tegyük az alapos vizsgálatot”

– jelentette ki.

Lancaster holtteste május 29-ig lesz kiállítva a goweri kápolnában, utána üvegvitrinbe helyezik védelemre.

Sárkányölő Szent György legendája – Győzzük le a sárkányainkat!

Sciglianóban kirügyezett Jézus Krisztus töviskoronája

(Index nyomán Szent Korona Rádió)