Börtön várhat Izraelben a keresztényekre hitük miatt?

Izrael új szintet lépett a sovinizmusban és a cionista diktatúrában? Illegálissá válhat a keresztény tartalmak kiadása az országban, emellett a keresztényekre csupán hitük miatt börtön várhat. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A keresztények egy éves börtönbüntetést kaphatnak a hitükre való megtérésre ösztönzésért váddal az Izraelben bevezetni kívánt új, vitatott törvény szerint. A Benjamin Netanjahu koalíciójának ultraortodox tagjai által javasolt jogszabály azt is megtiltaná, hogy a keresztények vallási vitákban vegyenek részt a zsidókkal.

A törvény mindenkire vonatkozna, aki megpróbálna rávenni valakit a vallási meggyőződésének megváltoztatására, azonban a jogszabály külön említi a keresztény hitet, mondván, hogy az utóbbi időben megnőtt a missziós csoportok, főként keresztények próbálkozásai a vallási megtérítésre”.

A jogszabály szövege szerint már az bűncselekményt követne el, aki „közvetlenül, digitálisan, e-mailben vagy online keres meg egy személyt annak érdekében, hogy megváltoztassa a vallását”, és az ilyen megkeresésért „egy év szabadságvesztés” büntetés jár; amennyiben kiskorú volt az „áldozat”, két év szabadságvesztést szabhatnak ki.

Az All Israel News szerint a törvényjavaslat „úgy tűnik, hogy törvénytelenné teszi Jézus (héberül „Yeshua”) követői számára, hogy megmagyarázzák, miért hiszik, hogy Jézus egyszerre Messiás és Isten, abban a reményben, hogy az izraeliek fontolóra veszik az Ő követését.” A jeruzsálemi hírügynökség kifejtette, hogy az új jogszabály értelmében hirtelen illegálissá válik az evangéliumot magyarázó online videók készítése és közzététele izraeli zsidó vagy muzulmán embereknek – és bármely más vallásúaknak”.

Illegálissá válna a Jézus életét és szolgálatát, valamint az Újszövetségben található üzenetét magyarázó könyvek, egyéb nyomtatott irodalom, online cikkek, podcastok vagy egyéb médiumok kiadása.

A javaslat súrlódást keltett Amerika evangélikus közösségével, akik erős támogatói Izraelnek. A Haaretz szerint a vezető evangéliumi keresztények nyilvánosan sürgetik Benjamin Netanjahu miniszterelnököt, hogy semmisítse meg a jogszabályokat.

A törvényjavaslatot várhatóan éles bírálatot kap majd Washingtonból a demokraták és a republikánusok részéről egyaránt.

Valahogy így működik ez a zsidó-kereszténység. A zsidók kezében mindig a szeg és a kalapács jelenik meg…

“A megszálló izraeli hatóságok zsarolják az egyházat” – Izrael veszélyezteti a keresztényeket a Szentföldön

Humanitárius segélyeket fogadó repülőteret lőtt szét Izrael

(Middle East Monitor nyomán Szent Korona Rádió)