A berlini szélsőséges balos “klímavédők” autókat rongálnak meg – sokakat életveszélybe sodorva ezzel

A klímahiszti úgy tűnik, teljesen elveszi az emberek eszét. Most már nemcsak kulturális örökségnek számító művészeti alkotásokat, hanem személygépkocsikat rongálnak meg! Vajon belegondolt egyikük is abba, hogy ezzel milyen mértékű életveszélybe sodorják az embereket? És a hatóságok eredményesen járnak el az ügyben?

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Autórongálás

Egyre több berlini autós nem tud reggelente munkába vagy orvoshoz menni, mert az önjelölt “klímavédők” válogatott módszerekkel tesznek tetemes kárt a kocsikban. A berlini rendőrség 2021 novembere óta több mint 600 bejelentést számolt össze károsultaktól – a be nem jelentett esetek száma valószínűleg jóval magasabb.

Az utóbbi hónapokban már az lett a bevett szokás, hogy kiszúrják az autók kerekeit. Ráadásul az ezért felelős csoport nem is titkolja a felelősségét és egy levelet hagynak a szélvédőkön, amelyet úgy írnak alá, hogy “Abroncsoltók” – így akarják felhívni a figyelmet arra, hogy az autók szennyezik a levegőt.

“Figyelem – az üzemanyagzabáló autójuk halálos. A belvárosi területeken ilyen járművel közlekedni hatalmas következményekkel jár másokra nézve” – írják a levelekben.

Nemcsak a nagyobb motorokkal hajtott autókat rongálják meg az önjelölt igazságosztók, hanem a kisebb teljesítményű motorokkal ellátott kocsikat is.

Volt olyan, akinek az autójában jól látható gyerekülések voltak, de ez sem akadályozta meg a szélsőbalosokat – ráadásul a rongálás előtti napon éppen sürgősen orvoshoz kellett vinni a férfi egyik kisgyermekét. Mi történt volna, ha éppen aznap teszik tönkre a kocsi abroncsait? A férfi jogi útra terelte a dolgot, néhány hét múlva azonban azt a választ kapta a hatóságtól, hogy megszüntették a nyomozást.

Utak eltorlaszolása

Az autósok már hónapok óta szenvednek az “Utolsó Generáció” nevű szélsőséges “klímavédő” szervezet akcióitól is, akik rendszeresen eltorlaszolják az utakat, hatalmas forgalmi dugókat okozva ezzel országszerte – például azzal, hogy odaragasztják magukat az úttesthez, veszélyeztetve ezzel mind a saját, mind mások életét, ráadásul elvágva ezzel a tűzoltók, mentők és rendőrök útját is. Az egyik ilyen aktivista egy dokumentumfilmben megvédte a balos szervezetet és azt mondta, hogy a nemes cél érdekében megéri kockáztatni.

“Egy dologra mindig felkészülök lelkileg, legalábbis a tudatalattimban, hogy valaki meg fog halni a közlekedési dugóban. De ezt muszáj megkockáztatnunk”

– jelentette ki a “klímavédő” Benedict Bartsch filmrendező dokumentumfilmjében.

Kijelentése nem volt alaptalan. Ősszel agyhalottnak nyilvánítottak egy kerékpárost Berlinben, aki egy betonkeverővel ütközött. Sérüléseit enyhíteni lehetett volna, ha a mentőautókat nem akadályozzák az utat elzáró klímaaktivisták. A berlini tűzoltóság szóvivője megerősítette, hogy az A100-as autópályát elzáró klímatüntetők miatt érkeztek késve a mentőautók a baleset helyszínére.

Miután a hatóságok azt közölték, hogy a balesetet szenvedő nőnél beállt az agyhalál, az Utolsó generáció közleményt adott ki, amiben elhárították a felelősséget, és gyűlöletbeszéddel vádolták azokat, akik szerint ők tehettek arról, hogy a mentő nem érkezett meg idejében a helyszínre. Azt is közölték, hogy folytatják akcióikat.

A hatóságok miért nem lépnek határozottan, mielőtt még több áldozata lesz a klímahisztinek? Miért gyárthatnak szabadon dokumentumfilmet “küldetésükről”, amiben szabadon kijelentik, hogy tisztában vannak a tetteik lehetséges következményeivel – mások halála okozásával?

A minimális egészség-, és környezetkárosító hatására fogva próbálja betiltani a nyugat a gáztűzhelyeket

Amikor ész nélkül akarsz zöld lenni: több kárt csinálsz mint hasznot

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)