Utcai harccá alakították az anarchisták Athénban a békés megemlékezést

Egy békés, méltóságteljes megemlékezés keretében tisztelegtek a polgárok a nemrégiben történt vonatbalesetben elhunytak előtt. Addig tartott a béke, amíg meg nem jelentek az anarchisták. Az agresszív antifák még egy rendőrautót is felgyújtottak a hangulat kedvéért.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Anarchisták randalíroztak Athén központjában a vonatszerencsétlenség áldozatainak emlékére rendezett békés tüntetés után – írja a Proto Thema.

A cikk szerint a diákok péntek délután demonstrációt tartottak. A Szolidaritás Mindenkiért ezután arra szólította fel a polgárokat, hogy este jöjjenek ki egy csendes megemlékezésre a vonatbalesetben elhunytak emlékére.

“Leírhatatlan tragédiát élünk át, gyászoljuk több tucat, többnyire fiatal ember igazságtalan elvesztését, kérjük, hogy derüljön ki az igazság” – fogalmaztak a szervezők.

Ezrek vonultak ezután a Propylaeumtól a Parlament előtti Syntagma térre. Az egybegyűltek gyertyákat gyújtottak a halottak emlékére, és néma tüntetést tartottak.

Az antifák felgyújtottak egy rendőrautót is.

A gyűlés után csuklyás anarchisták csoportjai jelentek meg a téren és randalíroztak – írta a lap. A közzétett fényképek tanúsága szerint a dulakodásban több tucat ember vett részt.

“Az anarchisták fáklyákat és köveket dobáltak az Ismeretlen katona emlékművére, a rendőrség pedig könnygázzal űzte el őket. A Szintagma tér és a környező utcák egy időre csatatérré váltak” – áll a jelentésben.

Az ERT tévécsatorna szerint közelharc tört ki a rohamrendőrök és a tüntetők között.

“A Monastiraki téren ismeretlenek megtámadtak egy rendőrautót, összetörték és felgyújtották. A személyzetet könnyebb sérülésekkel kórházba szállították” – áll a jelentésben.

Március 1-jén éjfél körül egy tehervonat és egy személyvonat frontálisan ütközött össze Athén és Szaloniki között, Lárisza város közelében. Legalább 57 ember vesztette életét.

Térkép a hazai antifákról

Németországba érkező Fradi drukkereket fenyeget a helyi Antifa

(Vadhajtások – Szent Korona Rádió)