Kiakadtak a magyar antifák, mert nem szállt be a Mazsihisz a terrorakcióikba

Nefelejcs Gergő a hazai Antifa egyik vezetője

A Magyar Jelen fedezte fel, miszerint a magyarországi Antifa egyik podcast adásában arról beszélgettek, hogy a Mazsihisz miért nem szállt be a hétvégi történésekbe. Ezzel nem várt helyről kapott támadást a Mazsihisz, de jól tudjuk, ha a baloldalon valami nem jön össze, azonnal elkezdenek egymásra köpködni. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Nefelejcs Gergő és két másik antifasiszta a Vörös Szittya című podcast legújabb adásában értékelte a mögöttünk hagyott hétvége eseményeit.

Ahogy azt várni lehetett, a hangsúlyok alaposan eltolódtak: az antifák által csoportosan és felfegyverkezve elkövetett támadási hullámot megpróbálták relativizálni a „neonácik bűneivel”.

Ami azonban meglepő volt, hogy a podcast résztvevői a maguk módján megdicsérték lapunkat, szerintük

„a szélsőjobboldali zugportálok, például a Vadhajtások, a Magyar Jelen vagy az elemi.hu elég jól uralták a narratívát” – gondolva itt a kitörés napját megelőző erőszakos bűncselekmények keretezésére a nyilvánosságban.

A másik meglepetés pedig, hogy a magyarországi antifák beleálltak a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségébe.

„Nagyon csúnya dolgot fogok mondani, de mi a fasz van a Mazsihisz-szel amúgy?”

– tette fel a költői kérdést Nefelejcs egyik beszélgetőtársa, hozzátéve, elégedetlenségének oka, hogy a szervezet nem vett részt az antifasiszta ellentüntetés szervezésében, csak egy utólagos elítélő nyilatkozatot adott ki a Becsület Napjával kapcsolatban.

Nefelejcsék ezt követően kitárgyalták, a Mazsihisz hozzáállása minden bizonnyal azért ilyen, mert a vezetői között vannak olyanok, akiknek politikailag jól jön, ha „szőnyeg alá van söpörve a kitörés napja”.

További három magyar lehet bűnrészes a profin kitervelt Antifa támadásokban

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)