Ausztriában 3 év börtön jár azért, ha mécsest gyújtasz Hitler szülőházánál

Adolf Hitler szülőháza

Nyugat-Európa a demokrácia mintaképe lenne? Nos, sokszor inkább ellenkezője bizonyosodott be. Ausztriában például ott tartanak, hogy 3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélnek, ha elhelyezel egy mécsest Hitler szülőházánál.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az osztrák Kronen Zeitung írja, hogy az esküdtszék nem fogadta el annak a két vádlottnak a kifogásait és érveit, akik Adolf Hitler születésnapja alkalmából mécseseket helyeztek el braunaui szülőháza előtt. A vádlottaknál figyelembe vették büntetett előéletüket is. (Nyilvánvalóan nem köztörvényes bűncselekményekről van szó itt sem, hanem gondolatbűnökről.)

Április 20-án, a „Führer születésnapján” gyertyákat állítani Hitler braunaui szülőháza előtt nagyon rossz ötlet. Ezt hétfőn a Rieder esküdtszéke előtt két büntetett előéletű bűnözőnek kellett felismernie – írja alig leplezett örömmel az osztrák lap.

A 69 éves nyugdíjas bajorországi férfi némi megbánást tanúsított, ő már Németországban is volt elítélve hasonló “bűncselekményekért”, ám ez mit sem segített, nincs kegyelem.

Vádlott társa, egy vorarlbergi 24 éves fiatalember ártatlannak vallotta magát. Mint mondja, csak letette a gyertyákat, nem gyújtotta meg azokat. Elképesztően komikus, hogy ilyeneken kell egy bíróságon vitatkozni, vajon meggyújtotta-e, vagy sem. Mindenesetre ez sem számított semmit.

Stranzinger Petra ügyész azt mondta, hogy a “radikális jobboldali hozzáállás” összeköti a két vádlottat, nyilvánvalóan ilyen indíttatásból tették, amit tettek. Az ítélet három év börtön. Teljesen világos, hogy nem kell Hitler szimpatizánsának lenni ahhoz, hogy őrültségnek tartsuk az egészet. Vajon milyen alapokon áll az a rendszer, amely már pár mécsestől is így retteg?

Valahogy a migránsok által elkövetett gyilkosságokkal szemben nem ennyire szigorúak… Tudjuk, az mind “csak elszigetelt eset”, esetleg a “többségi társadalom rasszizmusának hibája”.

Léon Degrelle: A Hitlert övező rejtély

dr. László András: Néhány szó a politikai háttérerők szerepéről

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)