Bármelyik pillanatban összeomolhat Ukrajna?! A volt ukrán elnöki főtanácsadó szerint igen

Korábban lemondott grúz-zsidó-szláv Alekszej Aresztovics, mert az igazságot kimerte mondani (és amit amúgy minden, nem a nyugati liberális médián nevelkedett tudott már): nem szándékosan lőnek rakétákkal lakóházakat az oroszok, hanem az ukrán légvédelem lelövi őket, amik így lakóépületekre zuhanhatnak. Most kifejtette, hogy bármelyik pillanatban elveszthetik a háborút. Tavaly áprilisban az a beismerése okozott botrányt, miszerint Ukrajna hazugságokra épül.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Aresztovics Twitteren arról beszélt, hogy Ukrajna elvesztette az irányítást saját narratívája felett, és csekély annak az esélye, hogy megnyerik a háborút.

Az oroszok hatékonyan terjesztik a saját narratívájukat. Mi elvesztettük az irányítást. És most, hogy már nem vagyok hivatalban, azt is el tudom mondani, hogy rendkívül sérülékenyek vagyunk, és nagyon gyorsan legyőzhetnek minket − fogalmazott.

Aresztovics kedden nyújtotta be lemondását, miután felháborodást okozott az az igazságot tartalmazó kijelentése, hogy a január 14-én Dnyipróban lakóházba csapódott orosz rakétát valójában az ukrán légvédelmi erők lőtték le. Borisz Filatov dnyiprói polgármester követelte, hogy az ukrán hírszerzés válaszoljon Aresztovicsnak, míg Olekszij Goncsarenko, a Verhovna Rada képviselője aláírásgyűjtést jelentett be a menesztése érdekében − írta meg a Meduza.

Megírtam a lemondó nyilatkozatot. Szeretnék példát mutatni a civilizált viselkedésre: az elvi tévedés lemondással jár – közölte a korábbi tanácsadó.

Az ukránok pszichológiai támogatásra szorulnak

Aresztovics ezt követően elárulta, így legalább lehetősége nyílik azt csinálni, amit szeret, és mivel úgy látja, az ukránok információs és pszichológiai támogatásra szurolnak, ezzel foglalkozna.

Sokan igénylik most a segítséget és a támogatást. Az ilyen emberekhez szeretnék szólni. Nem hagyom őket magukra, számíthatnak rám. Csak arról van szó, hogy visszatérek egy korábbi szerelemhez, ami szerintem nagyon fontos tevékenység a jelenlegi háborús helyzetben – mondta Aresztovics.

Korábban is nyilatkozott már arról, hogy hazudni kell

2022. áprilisában jelent meg egy videó Aresztovics őszinteségi rohamáról. Az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója az újságírókkal készített interjúban közvetlenül azt mondja, hogy a teljes állami hatalom Ukrajnában hazugságokon alapul. Véleménye szerint Ukrajna egyik központi nemzeti gondolata az, hogy hazudjon magának és másoknak, amennyire csak lehetséges. Mert ha elmondod az igazat, minden összeomlik. És ki kell találnunk valami mást. Ez az mi alapvető kiegyensúlyozatlan ellentmondásunk.
„annyit és akkor kell hazudni, amennnyit és amikor csak lehetséges, különben baj lesz Ukrajnában, hiszen a hazugság és félretájékoztatás már Ukrajna nemzeti eszméjévé vált”

(Index,Kuruc nyomán Szent Korona Rádió)