Őt se lőtték le: románcigány fenyegetőzött késsel a rendőröknek

“Takarodjatok, köcsög rendőrök, ha be mertek jönni, megöllek titeket, le foglak szúrni!” – Ordibálta a rendőröknek a budapesti cigányromán január 9-én, Budapesten. Ám nem lőtték le, hiába lépett fel támadólag.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

2023. január 9-én hajnalban állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint egy budapesti lakásban az ott tartózkodók hangosan mulatnak, és agresszíven viselkednek az ezt kifogásoló, házban lakó személyekkel. A helyszínre érkező rendőröknek egy ittas állapotban lévő román férfi nyitott ajtót, aki azonnal támadólag lépett fel, és kiabálva kérte számon a járőröket az intézkedés miatt.

A rendőrök felszólították az intézkedés alá vont férfit és a lakásban tartózkodó személyeket, hogy igazolják magukat, azonban ennek egyik személy sem tett eleget. A 40 éves férfi egyre agresszívabb hangnemben azt kiabálta, hogy „takarodjatok, köcsög rendőrök, ide nem jöttök be, ha be mertek jönni, megöllek titeket, le foglak szúrni!”, és eközben az ajtót akarta bezárni úgy, hogy az ajtóban elől álló rendőrt a felsőtesténél megragadva próbálta a lakásból kitolni. A rendőr megkísérelte a férfit magától távol tartani, mire a férfi megütötte a járőr kezét.

A férfi továbbra is szidalmazta a rendőröket, majd a konyhában magához vett egy 14 cm pengehosszúságú konyhakést, és – pengéjével előre tartva – azzal nagy lendülettel elindult a rendőrök irányába, miközben újra közölte, hogy „most megszúrlak titeket!”. Az élettársa a férfi elé állt és ráfogott a kést tartó kezére, azonban a férfi – azért, hogy ne tudják elvenni tőle – azt a feje fölé emelte, majd indult volna tovább a rendőrök felé, azonban a bent tartózkodók visszahúzták.

A rendőrök felszólították a férfit, hogy a további ellenszegülés esetén elektromos sokkolót fognak használni, amelynek hatására az élettársa el tudta venni tőle a kést, és azt elrejtették. A férfi azonban ezt követően újra kijelentette, hogy megöli a rendőröket, és elindult a késért, de azt már nem találta meg.

A rendőrök végül az erősítés kiérkezését követően egyesével kihívták a lakásban tartózkodókat, majd a férfit megbilincselve előállították, melynek során a rendőrautóban is többször megöléssel fenyegette őket. A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

A bíróság az ügyészség indítványára a többszörösen büntetett gyanúsított letartóztatását, – aki a jelen bűncselekményt két felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el – a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel, egy hónapi időtartamra elrendelte – közölték az ügyészség honlapján.

(Kuruc.info – Szent Korona Rádió)