A fejében hallott hangok miatt gyújtotta fel a templomot az aberrált

Letartóztatták azt a transzneműt, aki felgyújtott egy 117 éves protestáns templomot az oregoni Portland belvárosában. Azzal indokolta tettét, hogy a “fejében lévő hangok ezt parancsolták neki”.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A New York Post szerint Cameron David Storer, a Nicolette Fait néven is ismert transznemű január 3-án felgyújtotta a történelmi Portland Korean Church-t. A gyújtogatás következtében a templom tornya elszenesedett, a városi hatóságok pedig múlt pénteken megkezdték az épület lebontását.

A 27 éves Storert letartóztatták, és két rendbeli elsőfokú gyújtogatással, egy rendbeli másodfokú gyújtogatással és két rendbeli másodfokú betöréssel vádolták meg.

Az ügyészség szerint a gyanúsított besétált a Multnomah megyei fogdába, és beismerte, hogy öngyújtóval gyújtotta fel a templomot.

“Storer azt állította, hogy hangokat hallott a fejében, amelyek azt mondták, hogy “megcsonkítják” Storert, ha nem gyújtja fel a templomot”

– áll a Multnomah megyei kerületi ügyészség sajtóközleményében.

Storer mentális betegséggel is küzdött, és oxikodont szedett. A helyszínre hetvenöt tűzoltó, 12 tűzoltóautó, hat létrás kocsi és négy zászlóaljparancsnok vonult ki.

A templomot 1905-ben építették és az épület évek óta üresen állt, mivel a gyülekezet egy külvárosi épületbe költözött. Storer ellen csütörtök délután emeltek vádat, és az ügyészek azt kérték, hogy a gyanúsítottat ne engedjék óvadék ellenében szabadlábra. A bírósági dokumentumok szerint Storer nem tett vallomást.

Storer főbérlője kilakoltatási eljárást is indított ellene. A templom környéke a bontás befejezéséig lezárva marad.

“Minden közlekedést korlátozni fognak ezen a területen, amíg az épületet el nem távolítják”

– áll a közleményben.

Betörtek a királyhalmi templomba

A harangszón idegesíthette fel magát a férfi, aki a tiszakécskei templomban gyújtogatott

(Hitradio.hu nyomán Szent Korona Rádió)