Magasztalják a macskáját a tetőn kereső lányt lelövő izraeli katonát

Az izraeli határrendészet vezetője szerdán kijelentette, hogy azok az erők, akik a héten lelőttek egy tinédzser palesztin lányt egy jenini razzia során, “erkölcsösen jártak el”.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

“Határozottan és fenntartások nélkül kifejeztem támogatásomat a harcosok iránt” – mondta Amir Cohen az izraeli sajtó szerint.

“A néhány órával az eset után elém tárt vizsgálat alapján megállapítottam, hogy harcosaink erkölcsösen, bátran, elszántan cselekedtek, és életeket mentettek meg. És ezért köszöntöm őket.”

A palesztin egészségügyi minisztérium megerősítette, hogy a 16 éves Jana Zakarneh életét vesztette, miután izraeli katonák lelőtték egy katonai rajtaütés során vasárnap este Jenin Al-Bayader negyedében.

Helyi források hozzátették, hogy Janát a háza tetején lőtték agyon, és holtan találták, miután az izraeli erők kivonultak Jeninből.

A 11. osztályos lány a macskáját kereste a tetőn – közölték családi források a helyi és nemzetközi médiával.

Zakarneh nagybátyja az AFP-nek nyilatkozva elmondta, hogy unokahúga felment az épület tetejére, hogy megkeresse a macskáját.

“Nem hordott fegyvert és nem dobált köveket, nem volt semmije, és négy lövedékkel okoztak neki halálos sérüléseket: fejbe, arcba és kétszer mellkason.”

– mondta.

Azon az éjszakán, körülbelül 22 órakor az izraeli különleges erők egysége rajtaütést hajtott végre Jenin város keleti szomszédságában, ahol a figyelmeztető szirénák felharsantak.

Összetűzések robbantak ki a palesztin lakosok és az izraeli katonák között, akik két embert megsebesítettek és hármat letartóztattak, azt állítva, hogy a három palesztint azzal gyanúsítják, hogy izraeliek elleni támadásokat hajtottak végre.

Az izraeli hadsereg azt mondta, hogy tudott a tinédzser haláláról, és azt állították, hogy nyomozás folyik.

Hétfőn az izraeli erők elismerték a lány meggyilkolását, és azt állították, hogy “véletlenül tüzeltek”.

Az izraeli erők közleményükben azt állították:

“Egy kezdeti vizsgálatot követően megállapították, hogy a meggyilkolt lányt nem szándékosan találták el, hanem a tetőn lévő fegyveresekre céloztak.”

A 11. osztályos lány az 53. palesztin gyerek, akit 2022-ben öltek meg izraeli erők.

16 éves palesztin lány a legújabb áldozata az izraeli elnyomásnak

Beperli a palesztin újságíró lelövéséért Izraelt az Al-Jazeera

(Quds News Network nyomán Szent Korona Rádió)