Zsidó-kereszténység? Több száz kereszténynek tiltotta meg Izrael a Betlehembe való zarándoklást

Mint a kommunizmus idején hazánkban: engedélyeket kell kérniük a keresztény palesztinoknak, hogy a Gázai övezetből Betlehembe vagy Jeruzsálembe zarándokoljanak. A lehetőséget természetesen a cionista állam nem adja meg mindenkinek. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az izraeli megszálló hatóságok legalább 200 Gázai övezetbeli kereszténynek elutasították, hogy Jeruzsálembe és Betlehembe utazzanak, hogy részt vegyenek a karácsonyi ünnepségeken. Kamel Ayad, a Gázai Görög Ortodox Egyház közkapcsolati igazgatója elmondta, hogy az izraeli megszálló hatóságok 260 gázai keresztény kérelmét “biztonsági aggályokra” hivatkozva utasították el.

Ayad hozzátette, hogy minden évben benyújtják az izraeli megszálló hatóságokhoz azoknak a keresztényeknek a listáját, akik engedélyt szeretnének szerezni, hogy a karácsonyi időszakban a ciszjordániai Betlehembe utazzanak; de Izrael soha nem adott engedélyt minden kereszténynek, aki el akarja hagyni Gázát.

A legtöbb esetben  az engedélyeket véletlenszerűen adják ki, így egy család egyes tagjainak engedélyt adnak, másoktól megtagadják. Egyes esetekben engedélyt adnak a gyerekeknek, de a szüleiknek nem, vagy fordítva.

“Jogunk van hozzá, keresztényeknek, hogy tanúi legyünk a karácsonyi ünnepségeknek Krisztus születési helyén, Betlehemben, ahogy a világ minden keresztényének is” – mondta Ayad a Middle East Eye-nek.

Az izraeli féllel való kommunikációért és az engedélyek megszerzéséért felelős Palesztin Polgári Ügyek Hatóság egyik forrása azt mondta, hogy idén mintegy 900 keresztényre nyújtottak be kérelmet, de csak 650-re kaptak jóváhagyást.

Évente több tízezer ember utazik a világ minden tájáról Betlehembe és Jeruzsálembe, ahol a kereszténység legszentebb helyei találhatók, hogy megünnepeljék a karácsonyt.

Körülbelül 1600 palesztin keresztény él a Gázai övezetben, a mintegy kétmilliós összlakosságból, akik december 25-én ünneplik a karácsonyt a latin egyház és január 7-én az ortodox egyház esetében.

Miközben Izrael elviekben 2005-ben hivatalosan visszavonult Gázából, megbénítóként lép fel, és az ottani élet számos területét irányítja, beleértve az emberek és áruk mozgását is.

A palesztinok kétféleképpen utazhatnak be és ki: a rafahi átkelőn keresztül Egyiptom felé, vagy az erezi átkelőn keresztül Izraelbe.

A cionista soviniszta hatalom így ismételten nem a “mocskos iszlámokat”, hanem a keresztényeket vegzálja, valahogy mégsem fenyegeti olyan szinten egyik európai hatalom sem Izraelt, mint azt teszik Oroszország esetében…

“Zsidó-kereszténység” – avagy amikor izraeli rendőrök támadnak a húsvéti szertartásra tartó keresztényekre

Szász Péter előadása: Létezik-e olyan, hogy zsidó-kereszténység?

(Quds News nyomán Szent Korona Rádió)