Nem akart azonos neműeket párba állítani a táncórán, kirúgták a tanárt

Vezető és követő megnevezésekkel helyettesítik egy francia elitképzőben a férfi és női nemek megnevezését a táncórákon, hogy a gendersemlegességnek eleget tegyenek. Az egyik tanár nemtetszését nyilvánította ki a változtatással kapcsolatban, jó toleránshoz méltóan el is tanácsolta őt az iskola.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A párizsi Sciences Po politikai- és újságírói elitképzőn táncórák is elérhetőek. Az iskola a ‘gendersemlegesség’ jegyében úgy döntött, hogy a jelentkezési lapon a női-férfi jelölés helyett a vezető-követő megnevezéseket használja. Ez bonyodalmakat okoz a jelentkezők között is, mivel sokaknak nem egyértelmű, hogy ezek a szavak női-férfi megkülönböztetésre vonatkoznának, sokkal inkább választanak a lehetőségek közül a tapasztaltságuk alapján.

Jogosan merült fel a kérdés többekben az LMBTQP-lobbinak lefekvő iskola kapcsán, hogy egy páros táncban vajon tud e érvényesülni két azonos nemű olyan magas szinten, hogy valóban egymást vezetve sajátítsák el a tudást. Ha az élet más területeit is figyelembe vesszük, látjuk, hogy mindenben megvan a helye a két nemnek és azok összekeverése devianciát szül, rá kell jönnünk, hogy a válasz: nem.

“Képes-e két férfi paso-doble lépéseket végrehajtani egy párként, akkora bátorsággal, mint egy heteroszexuális pár? A rumbában vagy a cha-cha-cha-ban a nem határozza meg a táncosok domináns pozícióját?”

Ilyen és hasonló kérdésekkel fordultak jónéhányan a neves iskola vezetőségéhez.

“Nem voltak megkülönböztető megjegyzéseim”

– védekezett Valérie, akit a Sciences Po kizárt.

Buzi nagypapa sminkeli buzi unokáját és LMBTQP-lobbista Mikulás – Ez a karácsony?

Hisztiznek az ukrán “transzok”, hogy a háború miatt nem végzik el rajtuk a “nemátalakítást”

(Magyar Jelen – Szent Korona Rádió)