Visszaállították volna a Császárságot Németországban – 130 helyen razziázik a kommandó “szélsőjobboldaliak” ellen

Állítólag a Császárságot is visszaállították volna, akiket most kapcsolnak le Németországban.  Állítólag XIII. Henrikkel, Reuß hercegével szemben is felléptek, ő állítólagosan a szervezkedés feje. Túl szép, hogy igaz legyen, mondhatnánk. Ennél szebb már csak az lett volna, ha sikerül is! Nézzük a Mandiner összeállítását, ami után megállapíthatjuk, hogyha ez igaz, akkor Németországban sincs minden veszve, ott is vannak még kiváló hazafiak, akik látják a modern műállamok fonákságait.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra… 

Több mint 130 helyszínen tart razziát a német rendőrség szerda reggel óta – a hatóságok szerint nagyszabású puccsra, a német államrend megdöntésére készült egy titkos szerveződés.

A német sajtó, köztük a Die Welt arról ír: egy rejtélyes szerveződés erőszakos puccsra készült a német kormány ellen, hogy egy másfajta államformát vezessen be.

A szervezkedők ellen szerda reggel óta több mint 130 helyen csapott le a rendőrség, razziákat tartanak szerte az országban, mintegy háromezer fős szövetségi és tartományi rendfenntartó erő részvételével.

A Welt szerint az úgynevezett „Reichsbürgerekre”, a „birodalmi polgárok” nevezetű mozgalomra csaptak le a hatóságok, akiknek egy része erőszakos akciókra készült a gyanú szerint.

Huszonöt személyt vettek eddig őrizetbe. A szövetségi ügyészség terrorista szervezet alakításának gyanújáról beszél.

Az ügyészség szerint a csoportosulás célja az volt, hogy Németország fennálló államrendjét megdöntse, és helyére a már meglévő, kidolgozott terveik alapján új államformát vezessen be. Az ügyészség szerint a szervezkedők tudták, hogy ezt a célt csak katonai erővel és az államot képviselő személyek elleni erőszakkal lehet elérni.

A szervezkedők egy része a hatóságok szerint fegyveres csoportot hozott létre a puccs megvalósítására.

A Welt úgy tudja, hogy a razziák részeként egy korábbi AfD-s Bundestag-képviselő, Birgit Malsack-Winkemann berlini házába is betörtek a kommandósok.

Felléptek a hatóságok egy régi nemesi család tagja ellen is: a Welt XIII. Henriket, Reuß hercegét nevezi meg, aki annak a családnak a leszármazottja, akik a türingiai Reuß hercegségét uralták a német császárság 1918-as bukásáig. A hatóságok szerint a szervezkedők a herceg egyik vadászkastélyát használták találkozókra.

XIII. Henrik herceg egy nyilvános beszédében korábban arról értekezett, hogy Németország ma nem szuverén állam, csak egy fizetésre kötelezett vazallus ország – ezzel szemben az egykori Reuß hercegségében az emberek boldog életet éltek, a közigazgatás átlátható volt, és ha gond akadt, az emberek egyszerűen szóltak a hercegnek. A Welt szerint a herceg zsidóellenes összeesküvés-elméleteket is terjesztett.

A szervezkedés legfőbb területe Baden-Württembergben volt, csak ebben a tartományban harminc helyszínen razziáznak.

A Reichsbürgerek kétségbe vonják (vagy éppen tagadják) a Német Szövetségi Köztársaság létjogosultságát, helyette inkább a császárságot állítanák vissza, lehetőség szerint az első világháború előtti határokkal. Reichsbürgerek már léteznek néhány évtizede, és eddig leginkább csak akkor lehetett a különböző híradásokban hallani róluk, amikor egyikük-másikuk megpróbált a barkácsolt birodalmi személyi igazolványával hivatalos ügyet intézni, esetleg külföldre utazni. Sok Reichsbürger ugyanis annyira tagadja a jelenlegi Németország joghatóságát az ország területe felett, hogy nem hajlandók elfogadni a német személyi igazolványt vagy útlevelet – mondván, hogy ők nem német állampolgárok.

2016-ban egy Reichsbürger megölt egy rendőrtisztet a bajorországi Georgensgmündben, aki a férfi lőfegyverei miatt intézkedett annak otthonában. A Reichsbürgerek között tehát vannak agresszív, tettre kész tagok is, akik közül sokan más szélsőjobbos-neonáci csoportosulással is kapcsolatban állnak, ami a nemzetbiztonsági szervek számára is gyanússá tették a mozgalmat.

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)