Mexikó legalizálta a deviáns házasságot

Mexikó 32 államából 31-ben eddig is legális volt már a deviáns “házasság”. Most az utolsó állam is beadta a derekát, ezzel mindenhol szabad utat engedtek az aberráltaknak. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A határ menti Tamaulipas állam törvényhozói szerda este megszavazták a homoszexuálisok házasságának legalizálását, ezzel Mexikó 32 állama közül az utolsóként engedélyezték az ilyen kapcsolatokat. Az állami Polgári Törvénykönyv módosításáról szóló intézkedést 23 igen szavazattal, 12 nem szavazattal és 2 tartózkodás mellett fogadták el.

Az ülés során mind az ellenzők, mind a támogatók csoportjai meg kívánták nyerni maguknak a képviselőket, hatalmas káosz alakult ki ezzel a törvényhozó testület munkája körül, át is kellett vonulniuk egy másik terembe.

Arturo Zaldívar, a Nemzet Legfelsőbb Bíróságának elnöke üdvözölte a szavazást: “Az egész ország hatalmas szivárványban ragyog. Éljen minden ember méltóságával és jogaival. A szerelem az szerelem” – írta a Twitteren.

Egy nappal korábban a déli Guerrero állam törvényhozói jóváhagyták az azonos neműek házasságát engedélyező hasonló jogszabályt.

2015-ben a Legfelsőbb Bíróság alkotmányellenesnek nyilvánította az azonos neműek házasságát tiltó állami törvényeket, de egyes államok pár éven át még kitartottak.

(AP News nyomán Szent Korona Rádió) 

“Nem ezért harcolnak” – Kiakadtak Zelenszkij homoszexuális házasságot támogató kijelentésén az ukránok

Három negatív eredménnyel záródó népszavazás ellenére legalizálta Szlovénia az azonos neműek házasságát