Engedtek az éhségsztrájknak: hazaengedik Budaházy Györgyöt! (frissítve)

Budaházy éhségsztrájkot kezdett pár nappal ezelőtt, hogy azzal is tiltakozzon az őt ért jogsértések ellen, és a botrányos körülmények miatt. Sztrájkja hatásosnak bizonyult, hazamehet. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Nemzeti Jogvédő Szolgálat közleménye az örömteli hír kapcsán

Örömmel tudatjuk, hogy a Kúria dr. Somogyi Gábor bíró vezette tanácsa 2022. október 27-én kelt másodfokú végzésével megszüntette Budaházy György idén március 16-a óta tartó letartóztatását és vele szemben otthonában töltendő bűnügyi felügyeletet rendelt el.

A Kúria szeptember elején még nem látta indokoltnak a letartóztatás megszüntetését, most viszont igen. A hathavonkénti felülvizsgálat keretében született a mostani kúriai végzés, amely Budaházy György és védője, dr. Szikinger istvén ügyvéd fellebbezésére megváltoztatta a Fővárosi Ítélőtábla elutasító döntését és elrendelte Budaházy György számára az otthonában töltendő bűnügyi felügyeletet!

Budaházy György október 24-től végső elkeseredésében éhségsztrájkba kezdett tiltakozásul a gyurcsányi terror-koncepció szerinti, ügyészi és bírsági visszásságokkal teli büntetőeljárás során hozott jogtalan ítélet (117 év 17 vádlottra, rá 17 év fegyházat szabtak ki, feltételes szabadságot kizárva), az ellene a normalitáspárti véleménye miatt az LMBTQ lobbi nyomására indított újabb eljárás, jogtalannak tartott letartóztatása és a védekezéshez való jogának gyakorlását kizáró börtönviszonyai miatt.

Korábban írtuk:

Budaházy Edda elmondta, hogy az éhségsztrájkot követően kiengedik a börtönből testvérét. Budaházy Györgyöt háziőrizetbe helyezik, így hosszú megpróbáltatásai után, ismét visszatérhet otthonába.

“Csatát nyertünk, de a háborút még nem. A viharfellegek nem mentek el, tudjuk jól. Hálásak vagyunk az imákért, a támogatásért, és a nyilvánosságért, amit a nemzeti oldal nyújtott felénk”

– fogalmazott Edda.

A Kúria szeptember elején még nem látta indokoltnak a letartóztatás megszüntetését, most pedig igen. A hathavonkénti felülvizsgálat keretében született a másodfokú kúriai végzés, amely megváltoztatta a Fővárosi Ítélőtábla elutasító döntését és elrendelte az otthonában töltendő bűnügyi felügyeletet!

Az információt dr. Gaudi-Nagy Tamás is megerősítette.

(Vadhajtások és Pesti Srácok nyomán Szent Korona Rádió)