Szolidaritási éhségsztrájkba kezdenek többen Budaházy György és társai szabadulásáért

A Budaházy Bizottság az Igazságtételért tagjai közül többen úgy határoztak, hogy csatlakoznak Budaházy György 2022. október 24-én megkezdett éhségsztrájkjához. Ennek jegyében 2022. október 26. (szerda) reggel 10 órától két-két teljes napon át a Hazatérés Templomában tartózkodnak, s ez alatt csak vizet vesznek magukhoz. A helyszínen orvos is jelen lesz.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Elsőként Budaházy György édesanyja és testvére, Budaházy Edda vállalkozott a szolidaritási éhségsztrájkra, valamint Varga Domokos György író, újságíró, a Szilaj Csikó főszerkesztője. Céljuk ugyanaz, mint a különféle koncepciós eljárásokkal legutóbb 17 év fegyházra ítélt Budaházy Györgyé, aki így kívánja felhívni a figyelmet az ellene foganatosított eljárások és ítéletek égbekiáltóan jogtalan és igazságtalan voltára, valamint így kíván nyomatékot adni annak a kérésének és az egyre szélesedő társadalmi elvárásnak, hogy őt és társait mielőbb köztársasági elnöki kegyelemben részesítsék.

A Budaházy Bizottság az Igazságtételért tagjai azt kérik, hogy szabadság- és igazságszerető honfitársaink közül minél többen nyilvánítsák ki együttérzésüket és támogatásukat Budaházy és társai ügyében a [email protected] címen. Aki teheti, otthon vállalkozzon jelképes, szolidaritási éhségsztrájkra, illetőleg várjuk olyan közéleti személyek jelentkezését, akik társulnának hozzánk a Hazatérés templomában 2022. november 4-éig folytatandó tiltakozásunkhoz. Ez a nap ugyanis 1956-os szabadságharcunk eltiprásának nevezetes napja, s Budaházy Györggyel együtt úgy véljük, hogy ha az ország mostani vezetése, köztársasági elnök asszonnyal egyetemben, addig nem nyilvánítja ki szándékát és akaratát az igazságtételre, s 2006 ősze igazi terroristái helyett továbbra is az önkény ellen felkelő és lázadó hazafiakat, szabadságharcosokat zárja be és tartja börtönben, nem élve a köztársasági elnöki kegyelem alaptörvény nyújtotta lehetőségével – akkor le kell mondanunk arról, hogy a fennálló rend képes lenne a törvényesség és igazságosság elemi szintű garantálására.

Budapest, 2022. október 26.

Budaházy Bizottság az Igazságtételért

(Szent Korona Rádió)

Budaházy György éhségsztrájkba kezdett a mai nappal – Hogyan tudjuk őt segíteni?!

Budaházy György halálát kívánta az “ultratoleráns” homoszexuális celeb