Márfi Gyula nyugalmazott érsek gondolatai a globalizmusról és a veszprémi székesegyház modernizálásáról

A VAOL készített a nyugalmazott veszprémi érsekkel, dr. Márfi Gyulával egy hosszabb interjút. Ebben kitér a veszprémi székesegyház körül kialakult vitákra és a globalista világszemlélet dekadens voltára is. Ezen gondolatokat tárjuk most olvasóink elé. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A veszprémi székesegyház modernizálásáról

“Az üvegképeket meg nem kellene lecserélni fehér üvegre, ami most divat. Az a véleményem, hogy ez is arra mutat, hogy dekadens korban élünk. Imádkoznunk kell azért, hogy a Jóisten küldjön olyan szenteket, akik átviszik az egyházmegyét és egész Európát egy újra felemelkedő korba. Mint a 13. században Assisi Szent Ferenc, Páduai Szent Antal, Szent Bonaventura, Szent Klára, Árpád-házi Szent Erzsébet, Szent Domonkos, Aquinói Szent Tamás, Prágai Szent Ágnes, Szent Margit, akik szinte egy időben éltek; vagy az úgynevezett katolikus megújulás idején, a 16. század második felében, amikor olyan szentek születtek, mint Szent Ignác, a jezsuita rend alapítója, Xavéri Szent Ferenc, a karmelita rendet megújító Ávilai Nagy Szent Teréz, Keresztes Szent János… Legalább tizenöt jelentős szent élt szinte egy időben, akik valóban emelkedő fázisba tudták állítani az egyházat. Remélem, hogy a jelenlegi dekadens időszakból is újra kiemelkedünk. Mindenesetre a festmények és üvegképek eltüntetése semmiképpen sem a hitélet megújulásához fog vezetni.”

A globalizmusról és multikulturalizmusról

“Európa akkor lesz egészséges, ha úgy tekintjük, mint a különböző népek testvéri közösségét. Ma nem ez van. (…) A proletárdiktatúra elképzelése is végletes volt, de a mai kozmopolita globalizmus is. Az egész világból csináljunk egy hatalmast kolhozt, amelyben csupa egyenruhás ember van a Kalergi-tervnek megfelelően, amely könyv már 1925-ben megjelent. (…) A szerző Kalergi szerint össze kell keverni a fehéreket, feketéket, barnákat, sárgákat, és egy olyan elegyet kell létrehozni, amely aztán egy világkormány által könnyen irányítható, magyarán manipulálható. Engedelmes munkaerő, és még engedelmesebb fogyasztó. Most erre törekszenek. Az egyik véglet a fajimádat és fajgyűlölet, a másik a kozmopolita globalizmus. Az igazság a kettő között van: megőrizni mindenkinek az identitását, de elfogadni a másikat testvérként. Szent István ezt képviselte, ezt nekünk most újra kell tanulni. Van egy festőművész barátom, Somogyi Győző, mondtam neki, hogy ha huszonöt színedet összekevernéd, mi lenne belőle? Egy semmilyen színű massza. Abból színes képet már nem lehetne festeni. A kozmopolita globalisták ezt akarják, hogy a világ egy semmilyen színű masszává alakuljon. Azt mondják, hogy a népek összekeverése a “multikulti”. Nem. Ez a totális monokultúra, hiszen mindenki elveszíti benne az identitását, a saját nyelvét, kultúráját, a vallási gyökereit.”

“Ne szakítsunk erről a fáról!” – Székely János gondolatai a genderideológiáról

Nemcsak mélyállam, mélyegyház is létezik – interjú Carlo Maria Viganò érsekkel (I. rész)

(VAOL nyomán Szent Korona Rádió)