Egyetlen Covid gyanús eset miatt menekültek kétségbeesetten Kínában

A kínai erőteljes Covid diktatúra hatásai a mindennapi viselkedésükben is jól megmutatkozik az embereknek. A terror szinte mérhetetlenné vált az utóbbi időben a járvánnyal kapcsolatos intézkedések közben, így érthető, hogy rettegnek attól, mi történik velük ha megfertőződnek. Kínában nem is a betegégtől kell félni, hanem az állam által előírt következményektől.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Ennek következtében pánikba esett vásárlók rohantak a kijáratok felé az IKEA egyik sanghaji üzletében szombaton, miután a város egészségügyi hatóságai elrendelték annak bezárását egy koronavírus-gyanús eset miatt.

A közösségi médiában megjelent videókon jól látható, ahogy pánikba esett emberek kiabálnak és lökdösik egymást menekülés közben, miközben igyekeznek kijutni az épületből. A vasárnapi sajtótájékoztatón Zhao Dandan, a Sanghaji Egészségügyi Bizottság igazgatóhelyettese elmondta, hogy az „üzlet és az érintett terület” két napig „zárt körű” kezelés alatt áll.

A körben lévő személyeknek kétnapos karanténba kell vonulniuk egy állami intézményben, és aztán ötnapos egészségügyi felügyelet alá kerülnek. Hétfőn a város egészségügyi hatóságai hat megbetegedést jelentettek Sanghajban, melyek közül öt tünetmentes volt.

A sanghaji Xuhui kerületben található IKEA vasárnap és hétfőn ideiglenesen zárva tartott a hatóságok „járványmegelőzési irányelvei” miatt, legközelebb kedden nyit újra – közölte az IKEA kínai kommunikációs csapata a CNN-nel. A 25 milliós Sanghajt az év elején két hónapra lezárták, ami a közvélemény széles rétegeiből váltott ki nemtetszést: a lakosok beszámolói szerint akadozott az élelmiszer- és a gyógyszerellátás is.

Négy (!) azonosított covidos után rendeltek el milliókat érintő zárlatot Kínában

Digitális diktatúra: Kínában fertőzött betegként kezelik a tüntetőket

(Index nyomán Szent Korona Rádió)