Balesetet szenvedett gyerekükön segítőt akarnak megölni a cigányok Hatvan mellett

Forr a levegő, és lincshangulat uralkodik a Hatvan melletti Nagykökényesen. Néhány helyi lakost vádol egy  cigány család azzal, hogy miattuk került kórházba a fiuk, holott a családfő csupán segíteni rohant oda a súlyos autóbaleset színhelyére. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Igazi rémálomba csöppent Alexandra, a férje és az apósa. Szombaton dél tájban súlyos baleset történt a Hatvan melletti Nagykökényesen, a Rákóczi úton, ahol egy fiatal fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopterrel szállították kórházba. Alexandra és családja teljesen véletlenül csöppent bele az eseményekbe.

“A férjemet vártuk a kutyánkkal a leparkolt autóban, hogy elinduljunk édesapámhoz. Ekkor érkezett nagy sebességgel egy Opel Astra. Fékezett, de olyan nagy sebességgel ment, hogy nem tudta bevenni a kanyart, áttért a szembe jövő sávba, és frontálisan nekiütközött egy szabályosan közlekedő SsangYong terepjárónak. Az Opel az ütközésnél egy hatalmasat “ugrott”, gyakorlatilag visszapattant a terepjáróról.”

– emlékezett vissza Alexandra.

A fiatal nő elmondta, hogy a vezetőülésről az ablakon át kimászott egy férfi, majd egy asszony is, aki jajveszékelni kezdett. Alexandra azonnal hívta a 112-t, mert látta, hogy a hátul ülők homloka véres. A terepjáró utasai szerencsére nem sérültek meg.

“Mondtam, hogy üljenek le, mert a férfi magán kívül üvöltözni kezdett, és ráncigálta a kerítéseket. Egy tizenéves gyerek sérült meg a legjobban. Egy törölközőkre fektették, az egyik lába természetellenesen kifordult és belilult, közben a hasánál vérzett”

– emlékezett vissza a szemtanú.

“A környező házakból kijöttek segíteni, köztük a férjem és az apósom, aki éppen a kertben segített nekünk gereblyézni, és próbálták nyugtatgatni a balesetet okozó férfit.”

Közben kiérkeztek a rendőrök és a mentők, Alexandra pedig visszament a házukba a kutyájukkal, aki kezdett rosszul lenni a melegben.

Alexandra és férje számára ekkor következett a rémálom. Amikor ismét kiment, már lincshangulat volt. A férfiak üvöltöztek, a mentősök pedig alig tudták miattuk megközelíteni a sérült gyereket.

“Amikor visszamentem, hallom, hogy a falubeliek azt mondják, hogy a “ne menj oda, mert meg fognak ölni”. Közben kijöttek a rendőrök is. Az egyre hisztérikusabb család tagjai apósomat megütötték, vérzett az orra, de ő nem ütött vissza. Kiderült, a közben odaérkező rokonság körében az kezdett el terjedni, hogy az apósom

széjjelverte a gereblyével a kisgyereket.

“Meg fognak minket ölni, ha nem adjuk ki nekik az apósomat”

A rendőrök időközben elmentek, azonban este 6 körül megjelent egy 8-10 fős banda, akik elkezdtek dörömbölni, és ráncigálni a kaput, miközben életveszélyesen fenyegették a házban lévőket.

“Közölték, hogy meg fognak minket ölni, ha nem adjuk ki nekik az apósomat, mert

neki kell az az ember, vagy ránk gyújtja a házat.

“Amikor látták, hogy nem érnek célt, azt mondták, hogy adjunk neki 4 millió forintot, akkor békén hagynak minket. Közben elővettem a telefont, hogy felvegyem a fiú apájának a fenyegetőzését. Amikor észrevette, hogy veszem az egészet, először kicsit visszafogta magát, majd egyenesen nekem rontott, hogy elvegye tőlem a telefonomat” – emlékezett vissza Alexandra. A történet azonban ezzel korántsem ért véget…

A közben megjelenő polgárőrök szerint a kocsiban utazó fiú súlyosan megsérült, a rendőrök pedig arról beszéltek, hogy a vétkes kocsiban többen nem is voltak bekötve. A fiatal nő apósa később bement a hatvani kapitányságra vallomást tenni, ahol azt tanácsolták neki, hogy ne menjen vissza folytatni a kerti munkát, nehogy baja essen.

A család néhány tagja szombat este 11-kor újból felbukkant a helyszínen, azonban az ott járőröző polgárőrök elzavarták őket. A hírek szerint a család tagjai vasárnap napközben egy Facebook-csoportban szervezkedtek, hogy este csapatostul visszamenjenek Alexandráék házához

A Metropol megkeresett több helyben lakót, azonban senki nem mert nyilatkozni a történtekről. Volt, aki meg is mondta: fél a családtól. Nagykökényes Facebook-csoportjában azonban tapintható a döbbenet és a felháborodás.

“Sajnos kicsiny falunk nyugalmát közúti baleset zavarta meg. Órák óta lincsnangulat van! A Rákóczi út lezárva!”

– írta az egyik utcában lakó.

“Hát nem vagyok hiteles szemtanú, csak arra lettem figyelmes, hogy hatalmas ordibálás, kiabálás és sivalkodás hallatszik. Illetve nagy számú idegen autó jön-megy az utcában! Illetve egy fiú levizeli az utcasarkon lévő ház falát. Erre bepöccentem, rákiabáltam, hogy mit képzel Majd egy kis idő múlva lementem a sarokra, ott láttam, hogy körülbelül 30 ember csoportosul. A nők sivalkodnak, a férfiak agresszív módon ordibáltak. Fenyegették a rendőröket, polgárőröket, illetve a helyi lakost halállal, a háza felgyújtásával. Egyébként két autó ütközött frontálisan. Verekedés is volt” – írta egy éppen arra járó nagykökényesi lakos.

“A környékbeli falvakból (egy tanú szerint) 140-el elérkeztek az “igazságtévők”” – írta egy hozzászóló. “De hogy jön képbe a helyi lakos, ha két autó ütközött? Miért az ő házát akarják felgyújtani?!” – tette fel a jogos kérdést egy másik kommentelő.

Majdnem meglincseltek egy párt a cigányok Tolna megyében

Beállva, késsel fenyegette a gyerekeket egy szál cigiért a buszozó egy cigány

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)