Hosszas küzdelem után sikerült interjút készíteni Budaházyval – videó

Budaházy György éppen a Gyorskocsi utcában reménykedik, hogy a kegyelmi kérelmét elfogadják és visszavonják ezt a koncepciós perre hajazó igazságtalan ítéletet. Egy videós interjúban mondta el mire számít és hogy milyen érzések vannak benne.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Mint ismeretes, a korábbi hatályon kívül helyezett régi ítélethez képest még súlyosabb büntetést kapott Budaházy György márciusban a megismételt eljárásban: az új, nem jogerős elsőfokú ítélet 17 év fegyházról szól. Rengetegen háborodtak fel a vérlázító ítélet miatt, nemzeti szervezetek tüntetéseket is szerveztek. További nehézségként mutatkozott, hogy még országgyűlési képviselők sem mehettek be azóta a fogvatartott hazafihoz.

– Emlékszem, Gyurinak milyen jól esett korábban a látogatásom, de a legutóbbi letartóztatása után márciusban Dúró Dóra már hiába kérte a börtönparancsnokot, hogy engedélyezze a belépését hozzá, illetve egy hatgyermekes vádlott-társa is hiába szerette volna akkor képviselőnk látogatását. Júniusban én is személyes tájékozódási lehetőséget kértem Budaházy György fogvatartási körülményeivel kapcsolatban, mivel az Ogytv. szerint „Az állami szervek kötelesek a képviselőket megbízatásuk ellátásában támogatni, és részükre a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni. A képviselő valamennyi közigazgatási szerv, közintézet és közintézmény vezetőjétől előzetesen egyeztetett módon tájékoztatást kérhet – írta korábban Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője.

Hosszas küzdelem után a Magyar Jelen stábjának azonban sikerült bejutni, és interjút készíteni Budaházy Györggyel.

Számos témát érintettünk, szóba került, hogy július 4-én, 20 évvel azután, hogy Budaházy Györgyék lezárták az Erzsébet hidat, hazafiak egy csoportja idén is lezárta, de immár azzal a céllal, hogy engedjék szabadon a meghurcolt hazafit. Budaházy hosszasan részletezte az ügyükben fennálló ellentmondásokat, beszélt a kegyelmi kérvényéről is, és megköszönte mindenkinek a kiállást. A teljes beszélgetés alább látható:

Videós összefoglaló a 2022-es hídblokádról – Szabadságot Budaházynak!

Budaházy: az ország csillagzata folyamatosan emelkedik Orbán Viktor irányítása alatt, én meg itt ülök a börtönben

(Magyar jelen – Szent Korona Rádió)