Ukrajna továbbra is állami szinten alkalmazza a sovinizmust: szigorítják a nyelvtörvényüket

Az ukrán mű- és nemállam újra szigorítja a nyelvtörvényét, ezzel bebizonyítva, hogy a sovinizmusuk nemcsak az Azov-ezred állami működtetésében, és egy-két elszigetelt esetben érhető tetten, hanem bizony ez a teljes állami norma is: a kisebbségek, őshonos lakosok teljes ellehetetlenítése. Az ukránokért aggódik a fél világ, Magyarország félti a szuverenitását ennek a maffiaállamnak, sőt, EU-ba is beléptetnénk őket, miközben az efféle cselekedeteikről hallgat a világ.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Tarasz Kreminy államnyelvvédelmi biztos egy sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy július 16-tól életbe lép a nyelvtörvény szigorítása, ami azt jelenti, hogy a nyelvtörvény megsértése mostantól figyelmeztetést vagy pénzbírságot von maga után – írja a karpat.in.ua.

A törvény által előírt eljárás a következő. A nyelvi ombudsman képviselői sajnos nincsenek jelen minden régióban, adminisztratív jegyzőkönyvet készítenek, én biztosként ezeket megvizsgálom, és határozatot hozok, figyelmeztetés vagy bírság jár a törvénysértésért

– közölte Tarasz Kreminy.

Az Ukrajna közigazgatási szabálysértési törvénykönyvét módosító nyelvtörvény Záró és átmeneti rendelkezések című részének 7. pontjának 1. alpontja július 16-tól lép hatályba. Ennek következtében a nyelvi ombudsman megbírságolhatja az állami szerveket és önkormányzati tisztségviselőket is, éppúgy, mint akármelyik intézmény vezetőit vagy munkatársait, ha megsértik a nyelvtörvényt.

A szabály megsértése pénzbüntetést von maga után, ami ismétlődő szabálysértés esetén növekszik.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)