Nagy az elnyomás: 42 ország nagykövetsége támogatja a köztéri, budapesti buzulást

„Teljes támogatásunkról biztosítjuk a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI+) közösség tagjait. Kiállunk amellett, hogy megilleti őket az egyenlőséghez és diszkriminációmentességhez, a szabad véleménynyilvánításhoz és békés gyülekezéshez való jog, valamint hogy ne érje őket semmilyen erőszak”

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

– így kezdődik az a közlemény, amit 42 ország nagykövetsége írt alá, és amit 11 ország kulturális intézete támogat. A teljes listát az Egyesült Államoktól Uruguayig itt tudja megtekinteni. Ebből is látszik, hogy a világban trendi lett a buzulás, és az igazi lázadás a normalitás és a hagyományokért való kiállás.

A közös nyilatkozatban – féligazságokra, csúsztatásokra alapozva – emlékeztetnek arra, hogy a nemzetközi emberi jog azon az általános feltevésen alapul, hogy minden egyént megkülönböztetés nélkül ugyanazok a jogok és szabadságok illetik meg. Kiemelték még, hogy a sokszínűség megünneplése fontos módja annak, hogy előmozdítsuk az emberi jogok tiszteletben tartását.

Megállapították azt is a felforgatók, hogy a Budapest Pride a régióban a leghosszabb múltra tekint vissza az ilyen rendezvények közül, amely hozzájárul egy nyitottabb, igazságosabb, befogadóbb és egyenlőbb társadalom megteremtéséhez.

A 27. Pride-ra a gyülekezés július 23-án 14 órakor kezdődik, 15 órakor indulnak el a Szabadság térre.

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)