Székelyföld-Magyarország meccsel avatnák fel a csíkszeredai stadiont – a románok toporzékolnak

Eredetileg a román ifiválogatott játszott volna a magyarokkal a stadionavatón, de azok mondván, hogy nem érnek rá lemondták, így jött képbe a székely-magyar válogatott meccs, amire a románok vergődni kezdtek.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Csíkszeredában tartanak stadionavatót, eredetileg a román ifiválogatottnak kellett volna szerepelnie.

A magyargyűlölő párt illetékeseinek most éppen azzal van bajuk, hogy július 23-án egy Székelyföld-Magyarország U18-as labdarúgó-mérkőzéssel avatják majd fel a csíkszeredai stadion új tribünjét.

Az AUR-nál persze a hír azonnal kiverte a biztosítékot.

George Simion, a párt futballhuligánból elnökké avanzsált vezetője arra szólította fel a kormány illetékeseit, hogy akadályozzák meg a mérkőzést,

mivel az a Székelyföld államiságának elismerésével lenne egyenlő.

Simion azt vizionálja, hogy mindezzel Erdélyt egy magyar államként tüntetik fel, amely a másik magyar állammal játszik. Mindezt a magyar revizionizmus megnyilvánulásának tartja, amely a bukaresti kormány „elmagyarosodása” és „az RMDSZ zsarolása” nyomán történhet meg.

Claudiu Târziu, a párt szenátusi frakcióvezetője nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte a meccset, és felszólította a kormányt és a Hargita megyei prefektúrát, hogy lépjen közbe.

Az egészben az a legröhejesebb, hogy a szervezők

eredetileg egy Románia-Magyarország U18-as meccsel avatták volna fel a stadiont,

ám a román szövetség a válogatott sűrű programjára hivatkozva elutasította a felkérést. Ennek nyomán döntöttek amellett, hogy akkor a Székelyföld válogatottját hívják meg, amelyben a Sepsi OSK-ból és az FK Csíkszeredából is lesznek játékosok, de más székelyföldi városokból is hívnak labdarúgókat.

Mindezt Szondy Zoltán, a csíki klub elnöke mondta el, aki szerint ha a románok mégis kötélnek állnának, természetesen az eredetileg tervezett magyar-román meccsel avatnák fel a stadiont.

Egyben felhívta a figyelmet a román közbeszédben tapasztalható ellentmondásokra. Az egyik szerint a Székelyföld nem is létezik – ez esetben fölösleges az idegeskedés.

A másik szerint létezik, éppen ezért fel kell számolni.

El kéne végre dönteni, hogy mi is az igazi bajuk.

Román sovinizmus Erdélyben: Magyar emlékhelyet rongáltak meg

A románok ismét rászálltak a Csíki Sör Manufaktúrára

(Főtér.ro – Szent Korona Rádió)