Cigány belháború a Lungo Dromban

Kerepesen és egyéb gettókban botokkal, karókkal, kardokkal esnek egymásnak, míg öltönyös társaik a bíróságon, ügyészségen folytatják a bandaháborút.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Népszava azt írja, cigány “politikusok” vizsgálatot kezdeményeztek a Lungo Drom ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségnél.

A lap szerint Lakatos Oszkár, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egyik elnökhelyettese és még négyen (közülük ketten Lungo Drom-képviselők az ORÖ-ben) azért indítványozták a Fidesz díszcigány szervezetének „felszámolását, törlését, jogutód nélküli megszüntetését”, mert a működését és a gazdálkodását átláthatatlannak tartják.

Szerintük Farkas Flórián elnök tevékenysége súlyosan veszélyezteti az egyesület törvényes működését és az alapszabályban rögzített célok elérését. 2017-től a Lungo Drom nem nyújtott be pénzügyi beszámolót, a bíróság honlapján elérhető utolsó, 2016-os beszámoló is csak 2021 őszén érkezett meg.

A tagság nem tudhat arról, milyen vagyontárgyak, épületek, ingóságok vannak a Lungo Drom tulajdonában, ahogy arról sem, milyen döntés alapján terheli 60 millió forintos jelzálog a Lungo Drom székházát – írják a romák.

Nemrég a DK-s Vadai Ágnes is kérdezte Polt Pétert, de a legfőbb ügyész azt válaszolta, az ügyet korábban a rendőrség már vizsgálta, az eljárást megszüntette, ám mivel a kérdésből a „központi költségvetésből juttatott támogatással történt visszaélésre” is következtetni lehet, az ügyet továbbítják az adóhatóság nyomozó szervének.

Farkas Flórián nem reagált a Népszava megkeresésére, Lakatos Oszkár pedig azt mondta, pertársaság alakítására készülnek, hogy a Lungo Drom megszüntetése esetén vagyona felhasználásába is beleszólást kérjenek.

Elképesztő, de akár parlamenti képviselője is lehetett volna a cigányságnak, ha sikerült volna megegyezni a nemzetiségi listáról, de csúnya összeveszés lett belőle.

(Szent Korona Rádió)