A románok ismét rászálltak a Csíki Sör Manufaktúrára

A Csíki Sör Manufaktúra a Facebook-oldalán tudatta a hírt, miszerint a román hatóság leállíttatta a Csíki Csipsz termékek gyártását és forgalmazását, mert 33 termék csomagolásán a gyártás helyszíneként a Székelyföld megnevezés szerepel.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A cég közleményben jelezte, hogy a román hatóság leállíttatta a Csíki Csipsz termékek gyártását és forgalmazását csütörtökön, mivel 33 termék csomagolásán a gyártás helyszíneként Székelyföld van megnevezve, nem pedig Románia. Az azonnali leállítást Dan Tanasa román szélsőségesen soviniszta aktivista feljelentése után rendelték el.

A román hatóság felszólította továbbá a Csíki Sör Manufaktúrát is, hogy a Székelyföld megnevezést cserélje le Romániára. A döntés ellen mindkét székely cég fellebbezett, és a gyártással, valamint a forgalmazással nem állnak le.

A vállalat a közleményét azzal zárta, hogy a Csíki Csipsz és a Csíki Sör Manufaktúra munkaközössége Dan Tanasa úrnak kívánja, hogy

“igyon rá a medve vizet”.

Mint ismeretes, korábban már többször is vegzálták a Csíki Sör Manufaktúrát Romániában. 2017-ben érthetetlen okok miatt a román bíróság betiltotta az Igazi Csíki Sört. Ezt követően a magyar kormány keményen beleállt egy jogvitába, több szervezet még a Heineken bojkottjára is felszólította az embereket az erdélyi Csíki Sör miatt.

“Székelyföld nem létezik!” – Lojalitásteszt a magyarokkal szemben a hokisok meghurcolása? (frissítve)

A románok szerint Magyarország nem formálhat jogot a határon túli magyarok képviseletére

(Index nyomán Szent Korona Rádió)