Életbe lépett az abortuszt a fogantatás pillanatától betiltó törvény Oklahomában

Kevin Stitt oklahomai kormányzó szerdán aláírta az Egyesült Államok legszigorúbb abortusztilalmát, amely már a megtermékenyítéstől, azaz az “emberi spermium és az emberi petesejt összeolvadása”-ként definiált fogantatás pillanatától kezdve megtiltja az abortuszt. A törvény egyben azt is lehetővé teszi, hogy magánszemélyek bepereljék azokat, akik segítenek a nőknek megszakítani terhességüket.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

“Megígértem az oklahomaiaknak, hogy kormányzóként minden életpárti törvényt aláírok, amely az asztalomra kerül, és büszke vagyok arra, hogy ma betarthatom ezt az ígéretemet” – nyilatkozta Stitt. A republikánusok által is támogatott jogszabály azonnal hatályba lép, csak orvosi vészhelyzet, nemi erőszak vagy vérfertőzés esetén tesz kivételt a magzatgyilkosság tilalma alól.

Több amerikai állam a napirendjére tűzte az abortusz kérdését, miután május elején kiszivárgott az amerikai legfelsőbb bíróság egyik februári határozattervezete, amely kivenné az abortuszt az egyéni jogok közül, és az abortusz szóló szabályozást a tagállami törvényhozások jogkörébe tenné át. Már ekkor lehetett tudni, hogy ha a tervezet megvalósul júniusban, akkor az USA 22, republikánus vezetésű tagállamban azonnal abortusztilalom léphet életbe. Oklahomában ugyanakkor a magzatgyilkosságok megtiltásával nem vártak a bírói testületre.

Már múlt csütörtökön elfogadták az oklahomai törvényhozók az Egyesült Államok legszigorúbb abortuszszabályozását, amely a fogantatás pillanatától tiltja a magzatok megölését.

A republikánusok által benyújtott és elsöprő többséggel elfogadott törvényjavaslat a texasi abortuszellenes törvény mintájára készült, amely lehetővé teszi, hogy bárki beperelje az abortuszszolgáltatókat.

Az új törvény nem tiltja a fogamzásgátlás különböző formáit és az esemény utáni tabletták (lényegében ezek is abortusztabletták) alkalmazását sem, illetve nemi erőszak és vérfertőzés esetén lehetővé teszi a terhességmegszakítást. Az utóbbi esetekben ugyanakkor rendőrségi bejelentéshez köti a abortusz elvégzését.

Az Egyesült Államok szövetségi államainak felében betilthatják az abortuszt, abban a 22 tagállamban, ahol a helyi kongresszus és a törvényeket ellenjegyző kormányzó is republikánus, eleve arra számítanak, hogy a legfelsőbb bíróság abortuszelleneseknek kedvező döntése esetén rögtön bevezetnék az abortusz tilalmát. Oklahomán és Texason kívül több tagállamban is erre készülnek a törvényhozók, több helyen eleve készenlétben áll egy már elfogadott jogszabály. A 2022-es választásokon ráadásul további három államban is létrejöhet a republikánus dominancia, azaz az USA államainak felében betilthatják az abortuszt.

Az abortuszhoz való hozzáférés ugyanakkor biztosan nem válik teljesen lehetetlenné az Egyesült Államokban – elvégre nehezen lehet majd megtiltani, hogy egy texasi nő elrepüljön Kaliforniába a magzata meggyilkolásáért, és sajnos az abortusztablettákhoz is ugyanúgy hozzá lehet majd férni, mint a metamfetaminhoz.

Megoldás: abortusz helyett Kirill pátriárka egyházi gondozásba fogadná a nem kívánt gyermekeket

Parazitának nevezik a magzatokat az Aldi abortusz-támogató reklámfilmjében

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)