Toroczkai: Gyalázat – Gaudi: törvénytelen az ítélet

Budaházy György és a többi hazafi elítélése kapcsán megszólalt dr. Gaudi-Nagy Tamás és Toroczkai László is.

Kövesd nyomon a Szent Korona Rádió híreit Telegramon is!
Háborús, exkluzív anyagok, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Dr. Gaudi-Nagy Tamás:

Megdöbbentő és nyilvánvalóan törvénytelen ítélet született Budaházy György és társai elleni terrorper megismételt eljárásban. Összesen 117 év szabadságvesztés szabott ki dr. Ignácz György bíró 17 vádlottas ügyben, 15 embert talált bűnösnek, 2 embert felmentett. Az első alkalommal meghozott, 2016-os ítéletben 125 évet szabtak ki 17 emberre.

Tehát ez az ítélet gyakorlatilag megegyezik, viszont egyes vádlottak – többek között Budaházy György – esetében sokkal súlyosabb mértéket tartalmaz, az idő múlása ellenére, és annak ellenére, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok még jobban megdőltek ebben a megismételt eljárásban.

Az ítéletnek Budaházy György I.r. vádlottra vonatkozó részei:

Budaházy György I. r. vádlott a korábbi 13 helyett 17 éves fegyházban letöltendő szabadságvesztés bűnszervezetben elkövetett terrorcselekmények miatt. A bűnszervezeti minősítés miatt a feltételes szabadságra bocsátás kizárt. Mivel összesen eddig 455 napot töltött őrizetben és letartóztatásban, továbbá 915 napot házi őrizetben, így összesen 638 nap (1 év 9 hónap) szabadságvesztés tekintendő letöltöttnek.

Ez alapján 15 évet és 3 hónapot kellene fegyházban töltenie, ha ez az ítélet jogerőre emelkedne.

Toroczkai László:

GYALÁZAT! Budaházy Gyuri és társainak perének újabb ítélethirdetésén voltam ma reggel, még a bíróság folyosóján is beszéltem a hazafiakkal, akik reménykedtek egy korrekt ítéletben. Az első eljárás során botrányos hibákat vétett az eljáró bíró, emiatt megismételték az eljárást. Közben eltelt 13 év, joggal reménykedhetett mindenki egy igazságosabb ítéletben. Erre ma a bíró több mint 100 évet adott a tisztességes családapákból, asszonyokból álló hazafi-csoportnak, Budaházy Gyuri súlyosabb fegyházbüntetést, 17 évet (!), kapott, mint az első alkalommal!

Eközben Gyurcsányék a Fidesznek köszönhetően megúszták a sukorói korrupciós ügyet, amelyet még mi derítettünk fel Gyurival. Cigánybűnözők, gyilkosok, politikusbűnözők nem kapnak ilyen súlyos büntetést. Ez a 12 éves “nemzeti” kormányzás. Ha április 3-án ott leszünk a parlamentben, azonnal benyújtjuk az amnesztia-törvényt, amely minden 2006 és 2010 közötti politikai ügyben érintett számára közkegyelmet jelent majd.