Legyünk ott minél többen: Március 16-án ítéletet hirdetnek a Hunnia-ügyben – Regisztrációhoz kötött

Március 16-án, 08:30-kor lesz az ítélethirdetés! Jöjjön, aki tud, támogassuk Budaházy Györgyéket támogató jelenlétünkkel.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Budaházy György, dr. Gaudi-Nagy Tamás és dr. Gyurta Tibor értékelik a megismételt eljárás eredményét és elmondják az ítélettel kapcsolatos várakozásaikat.

A Hunnia-ügy megismételt elsőfokú bírósági eljárása végleg lezárult.
A bíróság kitűzte az ítélethirdetés napját:

időpont:    2022. március 16. 8:30
helyszín:   Fővárosi Törvényszék
cím:          1055 Bp., Markó u. 27. II. em. 36.

Annak ellenére, hogy a pandémiával kapcsolatos vészhelyzeti intézkedések megszűntek, így a bírósági tárgyalások korlátozás és előzetes regisztráció nélkül látogathatókká váltak, a Fővárosi Törvényszék a mi ítéletünkön való részvételt regisztrációhoz akarja kötni. Ráadásul minderre péntek délig volna lehetőség a bíróság közlése szerint.

Ezt nem érezzük tisztességes eljárásnak!
11 éve járunk bíróságra ebben az ügyben. Az, hogy ez ilyen hosszú ideig tartott és az is, hogy meg kellett ismételni az elsőfokú eljárást, kizárólag a Törvényszék felelőssége, nem a miénk. Ráadásul mindez a járványügyi korlátozások miatt az elmúlt két évben sokszor a nyilvánosság különböző szintű kizárásával zajlott. Ezek után úgy érezzük, hogy elvárható, hogy a remélhetőleg most már törvényes elsőfokú ítélet kihirdetésén, a végre szabadon látogatható bíróságon minden érdeklődő meg tudjon jelenni korlátozás nélkül.
Ezért jeleztük a Fővárosi Törvényszéknek, hogy ne támasszon ilyen indokolatlanul szűk korlátokat a hallgatóság számára, hanem ha szükséges, ahogy 2016-ban is tette, biztosítson további termet, ahol kivetítőn azok is tudják követni a tárgyalás eseményeit, akik a díszterembe már nem férnek be.
És a kötelező előzetes regisztrációt se követelje.

Ettől függetlenül, azért kérünk mindenkit, aki már tudja, hogy jönni akar 16-án, hogy március 11., péntek 12 óráig regisztráljon a [email protected] e-mail-címen!
Viszont azt gondoljuk, hogy azok is nyugodtan eljöhetnek, akik csak március 11. 12 óra után döntik el, hogy részt kívánnak venni hallgatóként, mert a bíróság épületébe nem tilos bemenni és a Törvényszék várhatóan meg fogja teremteni legalább a kivetítős tárgyalás követésének lehetőségét.

Minden barátunkat, támogatónkat, érdeklődő polgártársunkat várjuk!

Hunnia-ügy vádlottjai

Csütörtökön folytatódik a Hunnia-ügy a bíróságon

Vármegyés vezető a bíróságon: “A kötelességemet teljesítettem a magyar családok védelmében!”

(Budahazy.blogspot.com nyomán Szent Korona Rádió)