A civilekkel teli, kelet-ukrajnai tömegsírokról miért nem hallani?!

Még február 13-ai a hír, miszerint a Donyecki Népköztársaság területén tömegsírokra bukkantak. Erről miért nem hallani?!

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Több mint 130 tömegsírt találtak a Donyecki Népköztársaság területén, amelyekben az ukrán agresszió következtében elhunyt civilek holttestei találhatók – jelentette be Denisz Pushilin, az orosz nemzetiségű kelet-ukrajnai lakosok és oroszszimpatizánsok által önálló államnak kikiáltott népköztársaság vezetője.

Elmondása szerint ezek a sírok Sznyezsnoje, Debalceve, Harcizszk, Ilovajszk közelében lelhetők fel. A halottak többsége 30–60 év közötti, de megtalálták idősek, nők és gyerekek holttesteit is. Az embereken civil ruházat volt, ugyanabban temették el őket, amiben meghaltak.

Mint mondta, azok az emberek, akiknél meg lehetett állapítani a halál okát, lövésekben vagy aknarobbanásban vesztették életüket, valamint tompa tárgyak által okozott koponyasérülésekben – mondta Denisz Pushilin. Hozzátette: ezzel kapcsolatban büntetőeljárás indult a Donyecki Köztársaságban.

Denisz Pusilin tájékoztatása szerint több mint ötezer ember halt meg a Donyecki Köztársaságban a donbászi konfliktus 2014-es kitörése óta, több mint nyolcezren megsérültek, és több mint 1600-an szenvedtek el maradandó sérülést. A halottak között 91 gyerek van – jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)