Épületek rombolásával és fiatal fiúk megölésével próbálja megfélemlíteni Izrael a palesztinokat

Betörés az Al-Aksza mecsetbe, fiatal palesztin fiúk meggyilkolása és názáreti épületek lerombolása jellemzi manapság az Izraeli katonai erők jogtalan palesztinüldözését.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>

3078 szélsőséges izraeli telepes tört be a megszállás alatt álló jeruzsálemi Al-Aksza mecsetbe, többek között zsidó diákok, hatósági alkalmazottak, és a megszálló rendőrség “vendégei”. Az Al-Mughrabi-kapun keresztül napi két alkalommal provokálják ezzel a helyieket, valamint talmudi imádságokkal és értelmezések hirdetésével.

Az al-Kastal arra is felhívta a figyelmet, hogy az izraeli rendőrök a mecset udvarán palesztinokat vertek és és több mint 54 embert tartóztattak le, amiért azok örömmel fogadták a ritka jelenségnek számító 20 centis havazást.

2021 eleje óta rekordnak számító 34 562 telepes tört be az Al-Aksza mecsetbe, ami az iszlám egyik legszentebb helye.

Néhány nappal az események után három palesztin fiú halt meg több mint 15 izraeli katona fegyverei által a Ciszjordániától északra fekvő Nablusban, az Al-Makhfia negyedben. A három fiatal Adham Mabrouk, Mohammed Dakheel és Ashraf Mubaslat egy autóban ült amikor a katonák 80-nál is több lövést leadva végeztek velük, majd civil járművükkel elhajtottak a helyszínről.

Ha ez még nem lenne elég ismét lerombolt Izrael egy háromszintes palesztin épületet Názáretben az engedély hiányára hivatkozva. Helyi források szerint az agresszív megszállók megrohamozva foglalták el és döntötték le az épületet. A Földkutató Központ statisztikái szerint 2021-ben 950 palesztin épületet romboltak le a megszállt Ciszjordániában.

Palesztin egészségügyi központot rombolt le Izrael

A legnagyobb átoltottsággal rendelkező Izraelben rekordmagas a fertőzöttek száma

(Quds News Network – Szent Korona Rádió)