Teheráni érsek fejezte ki háláját az orvul meggyilkolt Szulejmáni felé

A cionisták két éve gyilkolták meg Kászim Szulejmánit, hős államférfit. Január harmadikán megemlékezést tartottak a mártírról, ahol egy örmény egyházfő is felszólalt méltatva Szulejmáni tetteit, melyeket a kereszténység védelmében vitt végbe.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Január 3-án, hétfőn Teheránban Mohammad Mehdi Esmaili jelenlétében tartották a Kászim Szulejmáni iráni főtábornok mártírhalálának második évfordulója alkalmából rendezett konferenciát “Szulejmáni tábornok; a szabadság, a biztonság és a vallások békés életének védelmezője” címmel, számos vallási vezető és állami elöljáró jelenlétében.

A különböző vallások vezetői hangsúlyozták Szulejmáni altábornagy mártír szerepét a térség biztonságának biztosításában és jogaik védelmében.

Sepuh Sargsyan, a teheráni örmény egyházmegye érseke nyilatkozott az Iran Pressnek ezen rendezvényen. Közlendőjében méltatta a hős iráni tábornokot, nem is alaptalanul, ugyanis Szulejmáni rengeteg harcot vívott azon erőkkel szemben, melyek megkeserítik a keresztények életét.

“Szulejmáni tábornok mindig mindent megtett, hogy megvédje és biztonságban tartsa a keresztény közösséget”

– mondta az érsek. Hozzátette: “Most, hogy mártírhalált halt, gyászoljuk mártíromságát.”

Szulejmáni igen népszerű volt, ugyanis kulcsfontosságú szerepet játszott az USA által támogatott ISIS terrorista csoport felszámolásában, különösen Irakban és Szíriában. A katonai vezetőt Bagdadban gyilkolta meg az Egyesült Államok, miközben ott tartózkodott az iraki kormány hivatalos meghívására.

(Iran Press nyomán Szent Korona Rádió) 

Az utolsó interjú a mártír Szulejmánival a cionista rezsimmel szembeni harcról