Szélsőbal vette át az ország vezetését Chilében

Chilében a hétvégén lezajlott választásokon döntöttek arról, hogy a nemzeti erők, vagy a háttérhatalmakat kiszolgáló szélsőbaloldal kerüljön hatalomra. A demokrácia ismételten megmutatta, miért nevezhetjük a plebs démoni uralmának, ugyanis megválasztották a szélsőbalos elnökjelöltet.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

A választások második, ezzel végleges fordulóját a kommunista diákvezér Gabriel Boric nyerte meg 56%-kal. Chilére innentől kezdve droglegalizáció, kiterjesztett LMBTQP jogok, a rendőrség, ezzel együtt a közbiztonság leépítése, a munkások nyomorba taszítása várhat. Ezek nem légből kapott állítások, ugyanis a választási programja mindezt tartalmazta, mégis megválasztották a megvezetett tömegek.

A szélsőbaloldaliak az elmúlt évek során számos romboló tüntetést és BLM motiválta zavargásokat vezettek le, ezek keretében természetesen általános volt a vallási intézmények megtámadása.

Az egyetlen reményt a Salvador Allende-vel történtek adhatják, ugyanis ő, mint Chile korábbi szélsőbaloldali elnöke, magabiztosnak érezte hatalmát, ugyanakkor a “toxikus maszkulinitás” elejét vette az ámokfutás kiteljesedésének: a hadsereg egyszerűen lebombázta az elnöki palotában.

(CNN és Gerilla nyomán Szent Korona Rádió) 

Templomot gyújtottak fel az antifák Chilében