A román védelmi miniszter a kultúrájukra hivatkozva legitimizálja a lopást

2 millió dollárnyi olajat nyúltak le a románok egy amerikai fennhatóságú katonai támaszpontról, de ami még megdöbbentőbb, hogy a román védelmi miniszter szerint számítani kellett volna rá, hogy lopni fognak, hiszen az a kultúrájuk része.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

„A Mihail Kogălniceanu katonai támaszpontról való üzemanyaglopásért végső soron az amerikaiak a felelősek, akik nem számoltak a román kulturális szokásokkal”
– jelentette ki Vasile Dîncu román védelmi miniszter.

A védelmi miniszterből a keserűség és a cinizmus is kibuggyanhatott, amikor az amerikaiak tájékozatlanságára kente, hogy a stratégiai fontosságú támaszpontról csak úgy el lehetett lopni a jenki katonák orra alól 2 millió dollárnyi üzemanyagot.

Dîncu szerint a tolvajok egy, az (immár elég nyilvánvalóan) amerikai katonai bázis területén kívüli feltöltőponton fértek hozzá az üzemanyaghoz.

„Hanyagság volt (az amerikaiak részéről), mert a kultúránkat nem ismerték eléggé”

– magyarázta a történteket a miniszter.

Még november végén házkutatásokat végzett a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) egy bűnszervezet tagjainál, akik éveken át lopták a gázolajat az Amerikai Egyesült Államok Konstanca megyében kialakított légi támaszpontjáról.

Újabb magyar emlék enyészik el a román nemtörődömség miatt

Menetelni sem tudtak a románok az Erdély elszakítását ünneplő felvonuláson

(Mandiner – Szent Korona Rádió)