Az álzöldek karácsonyfa hisztijének margójára

Az átlagember tájékozatlanságát a mindennapokban erősen tapasztalhatjuk. Most a Zöld Ellenállás egyik posztjával kívánunk rámutatni ezen jelenség egyik szegmensére.

Ne maradj le a híreinkről! Cenzúramentes felületek:
A Szent Korona Rádió Telegram-csatornája >>>
A Szent Korona Rádió Jobbklikk oldala >>>
Csatlakozz!

Gyűlnek a megosztások és a szomorú emotikonok egy Facebookra kiposztolt fenyőpalánta alatt. Mindenki sajnálkozik, hogy a piaci igények miatt fenyőfák százezreit vágják ki évente csak azért, hogy két hétig a lakásaink díszei lehessenek. Aztán jönnek a “tudatosan” élő álzöldek és bizonygatják, hogy ők pont ezért használnak már évtizedek óta műfenyőt. Sajnos sok esetben itt tartunk a fejekben.
Az ilyen posztok azt az illúziót keltik, mintha a karácsonyfának való fenyőket a természetben vágnák ki és megvásárlásukkal az erdők pusztítását támogatnánk. A hasonló posztokat megosztók még azt a pár perc gondolkodást is megspórolják maguknak, mialatt rájönnének, hogy ezek a fenyők is ugyanúgy ültetvényekről származnak, mint a halottak napi krizantém, a valentin napi rózsa vagy akár bármelyik zöldség, amit megesznek. Ezeket a fenyőket ugyanúgy azért ültették, hogy aztán később betakarítsák őket.
Ha nem vesznek annyi fenyőt, akkor majd kevesebbet ültetnek. Telepítenek majd helyette más növényi kultúrát vagy akár az is előfordulhat, hogy semmit nem telepítenek helyette. Így majd nem lesz fenyves, ami vágásérettségéig fotoszintetizálna.
Attól jobb lesz a kőolajból előállított műfenyővel ünneplő belvárosi álzöldeknek?

Környezetvédelem nem lehet baloldali téma – üzenik a vármegyések

Lassan vége a Covid-hisztinek, visszatér Gretácska

(Zöld Ellenállás – Szent Korona Rádió)